HAMRADIO volgend jaar weer in juni

Europa’s grootste beurs voor radiozendamateurs zal volgend jaar weer in juni plaatsvinden. Dit jaar trok de beurs in Friedrichshafen 17.110 bezoekers. Minder dan vorig jaar. Voorheen vond deze beurs altijd half juni plaats, net voor het vakantieseizoen. Volgend jaar zal de beurs in het 1e weekend van juni gehouden worden. Daarmee worden de hotels ook weer een stuk betaalbaarder voor bezoekers.

Het aantal bezoekers lag dit jaar volgens opgaaf iets lager dan vorig jaar. Wel was er een aanzienlijke daling te zien in het aantal stands. Waren er vorig jaar nog 280 deelnemers, dit jaar zakte de teller naar 196. De Nederlandse zendamateurs waren in ieder geval goed vertegenwoordigd. Een groep van ruim 30 mensen vertrok vanuit Twente richting de Bodensee. Ook een groep van een 10-tal zendamateurs uit Amersfoort was op de Messe te vinden. Ook VERON was aanwezig en denkt erover om volgend jaar met een BeNeLux-stand terug te keren.

De voorlopige datum voor HAMRADIO 2018 is vastgesteld op 1 tot en met 3 juni 2018. Wie een indruk wil krijgen van verschillende zaken op de beurs kan op dit YouTube kanaal terecht waar diverse video’s en interviews te bekijken zijn.

7 antwoorden
 1. Peer
  Peer zegt:

  Dit jaar weer eens geweest. Voor het eerst niet met de caravan of tent ( 20 jaar geleden HI!!) maar in een hotel. Is prima bevallen maar wel redelijk prijzig.
  Over de beurs: diverse nieuwigheden gezien waaronder de IC7610 van Icom, helaas ietrs boven mijn budget HI maar misschien dat ik wat spullen verkoop en dan alsnog ….verder natuurlijk gezocht naar dingen die ik hebben wilde : een transverter voor achter mijn Flex6300 echter het enige wat ik tegen kwam was van Khune : erg mooi maar te duur…ook nog even bij Flexradio gekeken en die hebben nu de Flex 6400M dat is een directe concurrent voor de IC 7610 !!! ik denk dat de Flex betere mogelijkheden biedt, zeker op software gebied daarnaast durf ik te stellen dat hij beter is. Ik was op zoek naar 2 Volt accuutjes voor een antieke buizen radio die ik bezit, op de vlooien markt niets te vinden echter in de A1 hal stond een mannetje nieuwe accu’s te verkopen; daar dus maar een diepte investering gedaan. Verder op de Vloien arkt Elco’s 1000MicroFard bij 450Volt gekocht: 10 voor €13,00 en 330 MicroFarad 10 voor €7,00 . Daar wordt je blij van!!!!

  Misschien volgend jaar weer?????
  Peer PA2PBT

  Beantwoorden
 2. MPX
  MPX zegt:

  17000 over 3 dagen, volgens mij trekt Diergaarde Blijdorp meer bezoekers.
  Ik zou het wel weten als ik aapjes wilde kijken 🙂

  Beantwoorden
 3. Marco Geels
  Marco Geels zegt:

  Minder bezoekers dan vorig jaar is inderdaad waar maar de aantallen liggen niet zo gek ver uit elkaar:

  17,110 visitors (last year: 17,230)

  Voor een evenement dat verplaatst is van net buiten de vakanties naar midden in de vakantie periode vind ik 130 minder op ruim 17.000 bezoekers best meevallen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!