Hamshop.nl importeert DV4mini USB Stick

HamshopHamshop.nl heeft de DV4mini USB stick geimporteerd. Dit nadat de Duitse leverancier besloot niet te leveren aan eindgebruikers buiten Duitsland. Zij zou dan verplicht zijn in Nederland BTW af te dragen en een dubbele administratie te voeren door de gewijzigde fiscale regelgeving. Nu Hamshop de levering in Nederland verzorgt, kunnen Nederlandse zendamateurs de gadget ook bestellen.

De DV4mini USB stick is een 10 milliWatt zendontvanger die met de bijgeleverde software wordt omgevormd naar een DMR, D-Star en System Fusion hotspot. Gebruikers die buiten bereik van een repeater wonen of zelf willen experimenteren op verschillende reflectors kunnen dit nu doen zonder afhankelijk te zijn van een regionale repeater.

De eerste batch van hotspots was binnen enkele uren uitverkocht, laat Marcus van Hamshop weten. Inmiddels is een tweede batch besteld. Deze komen naar verwachting in oktober binnen. Bestellingen die nu geplaatst worden zullen verzonden worden wanneer de 2e batch binnen komt.

IMG_2889

De DV4mini kost 108 euro. Een antenne is optioneel en leverbaar voor 9 euro extra. De website ham-dmr.nl zal de komende week revieuws plaatsen van de eerste gebruikers.

Het is vooralsnog enkel mogelijk om naar reflectors te koppelen. De landelijke DMR talkgroups TS1-204 zijn nog niet beschikbaar. Dit zal in de toekomst mogelijk wijzigen met (gratis) software updates. Alle regionale reflectors zoals Noord, Midden en Zuid Nederland alsook de D-Star <> DMR reflector werken wel.