VERON weerlegt DKARS claim inzake Tw

VERON-Logo-NieuwDe VERON heeft een bericht op haar website geplaatst waarin de claim van DKARS ontkracht wordt. De stichting publiceerde in de jongste versie van haar magazine een succes: Door een bijdrage van DKARS zou de Telecommunicatiewet gewijzigd zijn. En dan specifiek de mogelijkheid die inspecteurs toegang geeft tot een woning wanneer er een storing plaatsvindt. Volgens de VERON is deze claim onjuist.

In de artikelen 10.8 en 10.13 wordt de wet zodanig gewijzigd dat het mogelijk wordt voor het Agentschap Telecom bindende aanwijzingen te kunnen geven in het geval dat elektrische apparaten storing veroorzaken.

De VERON was al zeer geruime tijd op de hoogte van de voorgenomen bevoegdheid om bindende aanwijzingen te kunnen geven. Het is een al lang gekoesterde wens van het agentschap. Het door een stichting elders op internet gepubliceerde bericht dat genoemd voorstel tot wetswijziging het resultaat is van haar advies berust dan ook duidelijk op een misverstand.

Dezelfde stichting meldt ook dat na haar advies in de wet zal worden voorzien in de bevoegdheid tot het binnentreden van woningen zonder toestemming van de bewoner. Een dergelijke bevoegdheid wordt echter niet in de wet geregeld.

Een en ander neemt niet weg dat het agentschap meer handvat krijgt om storingsproblemen te kunnen oplossen.

Het hele artikel is te lezen op de website veron.nl.

102 antwoorden
 1. Mischa Uit Loosdrecht
  Mischa Uit Loosdrecht zegt:

  And the story continues. Zonde van de energie, beter zou het zijn om deze te steken in onderwerpen die bijdragen aan het zendamateurisme. Het liefst samen in plaats van tégen elkaar. Dit soort openlijke statements (van beide partijen) zijn niet professioneel en het versterkt de positie van de vereniging en stichting alles behalve; ook richting andere partijen zoals de Nederlandse overheid.

 2. Bas Heijermans
  Bas Heijermans zegt:

  Kleuters, ikke eerst…nee ikke eerst….
  Amateurs onwaardig.
  Blijkbaar gaat het niet om het algemeen belang maar meer welk clubje iets doet.
  Precies de reden waarom ik in het verleden de Veron opgezegd heb.

 3. Arthur
  Arthur zegt:

  Ik ben het volledig met de voorgaande sprekers eens, de wijze van deze bejegening naar andere amateurs/clubs voegt niets toe aan een hobby die alleen mooi en leuk zou moeten zijn!

  • Laurens Wilde
   Laurens Wilde zegt:

   Marco Van Dijk in de reactie geef ik alleen aan dat het niet van DKARS afkomt, ik geef niet aan dat het van de Veron afkomt, alleen dat de Veron een reactie heeft gegeven op deze claim. Goed lezen dan reageren

  • Marco Van Dijk
   Marco Van Dijk zegt:

   Laurens Wilde ik heb peter gesproken en zei publiceren niets meer dan een bericht van AT letterlijk. Dus wat je zegt klopt niet. En noem jij het reageren wat eric doet? Ik schaam mij op de manier hoe afgeeft richting dkars. Is wel iemand met een bestuursfunctie binnen de veron

  • Laurens Wilde
   Laurens Wilde zegt:

   Beste Marco Van Dijk als je het bericht op de Veron site gelezen hebt, staat er het volgende, DKARS wordt niet met naam genoemd, er wordt over een stichting gesproken zonder een naam te noemen, de stichting heeft zo als de Veron aangeeft niet de juiste informatie aangeven. En noemt dit duidelijk in het stukje e e n misverstand. Hier Door wordt er verkeerde informatie verstrekt. Ik val je niet af beste Marco.
   Probeer alleen wat kenbaar te maken.

  • Laurens Wilde
   Laurens Wilde zegt:

   Nu weet ik het niet zeker maar, volgens mij heeft AT alleen afspraken met de VRZA en de VERON, en is er verder geen onerhoud met andere groepen, Ik ken Eric persoonlijk en zal dit eens navragen. Maar ik kan het mis hebben. Maar een ieder kan bij AT een voorstel doen. Best 73

 4. Hans Engelen
  Hans Engelen zegt:

  Ach zielepoten van de Veron weer.De laatste stuiptrekkingen van een totaal
  Uitgebluste en ingeslapen vereniging. slaap zacht Doornroosje!

   • PA1HR
    PA1HR zegt:

    DKARS is helemaal geen vereniging met een democratisch gekozen bestuur. Wie vertegenwoordigen zij dan in het amateuroverleg? Helemaal niemand!

    • Bas Heijermans
     Bas Heijermans zegt:

     Hans, zeuren is blijkbaar een hobby van je. We DKARS heeft het mandaat van heel veel amateurs om namens hun op te treden. Democratie heeft er niets mee te maken. De Veron is “democratisch” en feitelijk een PA club die andere leden zoals PDx ziet als lastpakken. Toen ik nog lid van de Veron was en zelfs in het bestuur van afdeling Alkmaar zat werd ik aangekeken als Papa Domoor en zo behandelde de leden me ook.
     Heb er dan niet lang ingezeten en daarna de Veron opgezegd.
     Nog altijd is het hetzelfde bij de mannen met een F, de aantal amateurs gaat zwaar achteruit en men blijft zeiken over onbelangrijke zaken.
     Hans het zijn “amateurs” zoals jij die de hobby doen verdwijnen. Stop toch eens met zeuren vent!

  • Stan Joosen
   Stan Joosen zegt:

   Dan hadden ze GEEN stichting moeten vormen Hans! Daarmee hebben ze zichzelf “buiten spel” gezet. Een stichting heeft geen leden en dat is benodigd om deel te kunnen nemen aan het A.O. bij het A.T.
   Veron en VRZA zijn verenigingen en hebben leden die zij vertegenwoordigen. De besturen van deze twee verenigingen leggen dan ook verantwoording af t.o.v. de leden. DKARS doet, of hoeft, dat niet volgens hun statuten. Letterlijk gezien vertegenwoordigen zij dus een mening die noodzakelijkerwijs niet altijd overeen hoeft te stemmen met dat wat hun “volgers/donateurs” voorstaat. Daarbij komt dat DKARS geen financiële verantwoording hoeft af te leggen.

  • Marco Van Dijk
   Marco Van Dijk zegt:

   Stan onjuist. Peter heeft mij dit uitgelegd . AT meet met twee maten. En volgende overleg zitten ze er gewoon bij. Want dkars start het amateurspanel en dan kunnen ze aanschuiven.

  • Marco Van Dijk
   Marco Van Dijk zegt:

   Het gaat er om dat men de belangen moet behartigen van amateurs en als stichting kan dat niet dus dat klopt wat je zegt :-). Mits je onafhankelijk een referendum maakt dan mag het wel. Ik zeg krom is recht

 5. PA1HR
  PA1HR zegt:

  Ik heb ook nooit iets begrepen van de toegevoegde waarde van DKARS. Weer een clubje erbij… De krachten bundelen is veeeeeeeel beter dan een ander tegenwerken.

 6. paul
  paul zegt:

  Het was al een lang gekoestered wens van AT (handhaver,uitvoerder,toezichthouder) om bindende aanwijzingen te kunnen geven….Goh, je meent het! 🙂

 7. Henk
  Henk zegt:

  Wat valt me dit tegen van de VERON… Zoiets van Niet jij maar ik heb het voorelkaar gekregen … zielig hoor?…

 8. paul
  paul zegt:

  De eerste ” bindende aanwijzing” mag dan naar de firma KPN, inzake grootschalige distributie van niet genotchte PLC appratuur welke op geen enkele manier voldoet aan de EMC richtlijn.

 9. Bas Heijermans
  Bas Heijermans zegt:

  Voor de goede orde, DKARS kan optreden omdat veel amateurs hun het mandaat hebben gegeven namens ons op te treden. En dit zonder lidgelden of andere zaken.
  DKARS is dan ook heel anders dan de standaard “clubjes” waar de gevestigde orde het wel even gaat bepalen voor alles en iedereen.
  Zo heeft bv de Veron veel kwaad bloed gezet bij PD0 amateurs door nooit in hun voordeel op te treden, sterker nog, de Veron was van mening dat PD0 maar een beperkt houdbare machtiging moest hebben en verder moest verdwijnen.
  Deze houding van de Veron vergeef ik ze nooit en daarom ben ik aangesloten bij DKARS, die hebben een andere insteek en vinden dat het belang van de amateur voorop staat.
  Ze maken dan ook geen onderscheid tussen F en N amateurs, als je iets te melden hebt dan doet de call er niet toe. Dit is een instelling waar veel “clubs” en “amateurs” een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  Vraag aan de N amateur wat die vindt van de Veron, moge duidelijk zijn dat de Veron hun belangen niet behartigd.

 10. Eric
  Eric zegt:

  Voor de goede orde, dkars is een stichting die alleen aan de eigen bestuurders verantwoording schuldig is. Dkars (hoofdletter aan het begin van een zin) is een stichting die wel degelijk verschil maakt, namelijk tussen donateurs, die gratis geld weggeven zonder vaststaande tegenprestatie cq. zeggenschap en niet-donateurs.

  Het dkarsbestuur bepaalt zonder verantwoording geheel zelf de koers. Dat is niet verboden maar van een mandaat is geen sprake. Wie dat gelooft is naïef.

  De insteek van de VERON is dat de N-amateurs zoveel mogelijk opties krijgen. Als binnenkort geheel toevallig (NOT) iets wordt gewijzigd in de mogelijkheden van de N-amateurs op de 40 meter band is dat te danken aan de VERON, niet aan dkars. De 5 MHz band: VERON, niet dkars. Inhoudelijk correct overleg over de 13 cm band in plaats van paniekzaaierij: VERON. De VERON heeft bij de IARU de harmonisatie van de Novice-mogelijkheden naar aanleiding van een VR-voorstel ingebracht, dat loopt al geruime tijd. De VERON treedt al jaren op in het voordeel van de Novice-amateurs.

  De VERON zal in de komende tijd beter en nadrukkelijker duidelijk maken wat zij DOET voor ALLE radiozendamateurs. Als er onterechte grootspraak door dkars wordt gepubliceerd (dkars bestond niet eens toen deze wijziging werd geïnitieerd) zal de VERON daarop corrigerend reageren.

  Het dkars-bestuur moet zich schamen voor haar onjuiste claims die de indruk moeten wekken dat zij vernieuwend bezig is terwijl zij nog niets hebben bereikt.

  De VERON was gisteren als enige belangenbehartiger van alle Nederlandse radiozendamateurs vertegenwoordigd op de NVC. Een duidelijker verhaal is niet te maken Bas, trek je conclusies.

  • M@rco
   M@rco zegt:

   Wat moet ik met 5ghz en 13 cm. Zorg eerst maar dat de banden schoon blijven in plaats van een stukje bandbreedte erbij. Hoe lastig het ook is.

   En uithalen naar dkars vind ik erg jammer. Ze hebben al 6 antenne zaken tot een goed einde gebracht. Begin is er. Leer van fouten en andermans ideeën maar val elkaar niet aan.

  • PA1HR
   PA1HR zegt:

   Heel juist Eric! Jij begrijpt het helemaal.

   Zulke ontwikkelingen zie je ook in de politiek; Nederlanders houden blijkbaar van versnippering. Ze begrijpen echter niet de gevolgen en de consequenties hiervan.

   Ik zie helemaal niets in die DKARS. Mensen denken dat met de komst van DKARS ineens de gekste dingen mogelijk worden. ROFL!

   Ook de wijze waarop DKARS zich organiseert vind ik een slechte zaak.

   DKARS is voortgekomen uit een bepaalde frustratie en dat is al een heel slechte start.

   Ze zouden hun energie in serieuze zaken moeten steken. Dat zou veel verstandiger zijn.

   • Bas Heijermans
    Bas Heijermans zegt:

    In Noord-Korea willen ze ook heel democratisch geen versnippering.
    Toch mogen er mensen stemmen zolang ze maar stemmen wat de leiding goed vind.
    Veron is niet anders. Je mag stemmen zolang het maar past in het plaatje van de Veron.

    N amateurs en de 40m band, kijk eens naar het buitenland zoals bv België, daar mag een N amateur vrijwel alles.
    Daar doet de UBA al het mogelijke om zoveel mogelijk nieuwe amateurs aan te trekken, zo willen ze bij 50% Harec resultaat automatisch een ON2 laten toekennen om de kans op een vergunning te vergroten.
    Dit voorstel ligt al bij de minister om goedgekeurd te worden.
    Neen in Nederland kibbelen ze over een paar extra KHz, lekker belangrijk.

    Maar de Veron kibbelt liever verder over niks, ze kunnen hun blaadje niet eens meer vullen met adverteerders of mensen vinden die de redactie willen doen.
    Neen de Veron is lekker bezig 🙂

    • PA1HR
     PA1HR zegt:

     Beste Bas, Jouw reactie lezende moet ik helaas tot de conclusie komen dat je zeer slecht op de hoogte bent van de feiten en je je laat leiden door emoties. Het is weer veel van hetzelfde, waar al zoveel over geschreven is. Ik ben ook (een half jaar) novice geweest. Daarna heb ik mijn F gehaald en sindsdien mag ik gebruik maken van alle amateurbanden. Wat ik kan, kun jij ook. En daar heb jij geen DKARS voor nodig… Laat die jongens van de DKARS bezig gaan met nuttige zaken, binnen een van de twee bestaande verenigingen. Dat zou veel verstandiger zijn. 73!

     • Bas Heijermans
      Bas Heijermans zegt:

      Ik ben ten eerste niet van plan Harec te halen, nergens voor nodig want ik mag in België alles.
      Verder ken ik genoeg mensen die niet instaat zijn Harec te halen omdat ze wiskunde niet begrijpen.
      Maar dat is het punt niet, het punt is dat amateurs op deze manier een uitstervend ras worden.
      En dat maak je niet ongedaan door altijd dezelfde opmerking te maken, men moet het juist toegankelijker maken voor iedereen.
      De Veron doet dat niet, net als jij dat niet doet. Dit zijn geen emoties maar een feit, amateurs verdwijnen sneller dan erbij komen. Waarom nou toch? Harec is toch niet zo moeilijk, toch?

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Ok. Waarom gooien we dan de hele 10 meter band niet open voor alles en iedereen? Ook voor CB’ers.

  • EEF
   EEF zegt:

   Mijne heren, laten we eerst afspreken dat we NOOIT EN TE NIMMER persoonlijk worden dat mag niet alleen volgens de statuten van dit medium , het is juridisch ook nog fout als zijnde laster en smaad……..
   Eric je bent geheel juist met als aanvulling dat IK , en ik spreek voor mezelf zie eerdere berichten van mij,DKARS mij totaal in de steek gelaten heeft , met als aanvulling kwaadsprekerij tegen AT van een bestuurslid en tegen Economische zaken in de casus Bergschenhoek , dus persoonlijk vind ik dit jammer en heb ik dienovereenkomstig alle kontakten met DKARS verbroken.Buiten dat DKARS erin slaagde om de VERON te gebruiken met hun juridische adviseurs tav antennezaken., wat natuurlijk niet kan , je regelt je eigen zaken en als je voorstaat dat je stichting donateurs met antennezaken helpt , dan moet je dat zelf betalen , ipv je stichting op te potten en de bestuursleden te laten genieten van de ,,donateurs,,en de VERON te laten opdraaien voor juridisch advies …….jaja echt gebeurd natuurlijk achter de coulissen gepleegd, want lafheid is ook helaas aanwezig , jammer, mail gestuurd ,niets geholpen ,geen antwoord , dan weet je het, wie zwijgt stemt toe……..
   De VERON en VRZA zijn de enigen geweest ,die landelijk openlijk hebben vermeld dat ,,uitlatingen van AT indertijd ,,aanmatigend en ongegrond,, waren in de casus eerder vernoemd.
   En dat was het ook , dus beide partijen ? jammer inderdaad maar ik dacht het niet!!!!!beide partijen dienen zich te gedragen en mogen opinies hebben , echter er is nog NIETS door DKARS gedaan , en je kunt je stichting niet zomaar laten vermelden , uitleg of niet door de secretaris, dat je ,,haantje de voorste ,, bent en inderdaad dat is jammer en onnodig.We hebben al genoeg haantjes, heren bestuursleden….. .
   We weten wel gelijk wat de doelstellingen nu zijn na deze casus, de VERON heeft ondanks mogelijke fouten eerdere fouten , wel degelijk een aantal zaken behartigt die amateurs geholpen hebben.
   Ik wil niet persoonlijk worden want dat mag niet , edoch ik kots van de mooipraterij van stichtingsbestuursleden
   met allerlei allerhande uitleg en de kans hadden hun input ten goede te keren., jammer helaas
   En nog steeds geldt >> stichting heeft geen leden en is juridisch bepalend en autonoom wat de bestuursleden aangaat, niets meer en niets minder.
   Samenwerking doet overwinnen ,maar wat moet je met een stichting die bewezen zijn eigen doelstellingen niet kan naleven??Dat vind AT ook en daarom hebben ze DKARS eerder de deur geweigerd ,waarna een bestuurslid dit wel even dacht op te knappen met economische zaken………..ik heb me rot gelachen terwijl er geen verklaring kwam waarom en welke hoedanigheid, jammer en onnodig dat amateurpanel.
   Met betrekking tot het halen van een Fmachtiging , moet ik ook zeggen dat er fantastische kadootjes zijn geweest 10 jaar geleden voor de C amateurs en dat is goed ,cw was niet meer nodig en de C-amateurs ,,kregen,, F en alle frequenties voor zich HF bijvoorbeeld jaja alle banden.
   Dan moet er ook niet gezeurd worden als er D amateurs zijn die graag een uitbreiding willen van hun mogelijkheden, want er zijn er tallozen die de F nauwelijks kunnen halen , maar worden bejegent door de haantjes die indertijd de kadootjes hebben ontvangen.Ik ken D-amateurs die een enorme kennis hebben die sommige ,,alle mogelijkheden ,,amateurs zoals F niet hebben (eigen ervaring)
   Dus beste mensen , geen wedstrijdjes meer onderling en elkaar helpen in doelstellingen die het zendamateurisme beheppen, en niet kijken naar een status die er niet is ……..want die komt er niet……..
   gr EEF

   • PA1HR
    PA1HR zegt:

    Hier kijk ik niet vreemd van op. DKARS kan het beter laten bij het publiceren van een PDF met interessante informatie (graag zonder linktracking) en de andere zaken (zoals belangenbehartiging) over laten aan VERON en VRZA. Daar zou iedereen veel beter van worden; DKARS zelf ook…
    73, Hans.

   • paul
    paul zegt:

    Aan de andere kant kijk ik er niet vreemd van op als een club het eens hogerop gaat zoeken qua overleg.
    Met Agentschap Telecom onder Economische Zaken lijkt het me duidelijk in welke richting de balans keer op keer doorslaat. Je kunt dan nog jaren het AO in huidige vorm voortzetten, maar je moet ook eens evalueren wat het netto resultaat hiervan is geweest door de jaren heen.

    De hamvraag is; wil je iets als EMC -wat ook ieders veiligheid raakt- wel afhankelijk maken van economische belangen?

    De voedsel- en warenautoriteit bleek voor een groot deel te bestaan uit representatie vanuit de vleesindustrie.
    Voedselveiligheid raakte daardoor in de verdrukking. Men keurde het eigen vlees en handelde primair uit economische belangen. Toen schandaal op schandaal (in het nadeel van de burger) volgde, besloot de overheid de macht terug te vorderen en de boel te reorganseren.

    Ik denk dat er op het gebied van compitibiliteit misschien ook eerst een EMC rampje moet gebeuren voor de overheid hier gaat ingrijpen. Weinig mensen hebben in het dagelijks leven echter last/kennis van EMC overtredingen, behalve wij RZA’s.

    In Engeland begint men nu enigzins wakker te worden doordat DAB regelmatig verstoord wordt door bv PLC of LED. DAB is modern&hip en dus economisch belangrijk. Zoiets veroorzaakt dan plotseling een hernieuwd perspectief op het belang van Electromagnetische Compatibiliteit.

 11. Marco Van Dijk
  Marco Van Dijk zegt:

  Ik persoonlijk vind de Veron/Vrza slapen. Men komt te weinig op voor de belangen van de zendamateur . Storingen nemen toe. En er gebeurd weinig tot niets. Antenne problemen worden groter. Men doet weinig tot niets. Hoe kun je nu een vereniging in stand houden door elkaar bloemetjes te geven als blijk van verdiensten door 30 jaar hetzelfde te doen. Ik zeg niet dat een Veron/ Vrza niks bereikt heeft maar het staat stil. Veel mensen willen weinig tot geen verandering. Van de 10 voorstellen tijdens een bijeenkomst op de Veron haalt 1 of 2 een zegen. De rest is verwezen naar de prullenbak. Een antennebureau heeft het niet gehaald. Had zo mooi kunnen zijn om de zend amateur te helpen. Op persoonlijke titel schiet men te hulp. Vaak is dit al te laat als het proces al loopt. Dkars heeft een formule om vooraf mensen te helpen en tot succes. Ik zeg hiermee niet dat dkars nu het eureka is van de oplossing. Maar wat zou het fijn zijn als iedereen leert van elkaars ideeën en fouten. Maar met 3 kapiteins op een schip gaat het jammer genoeg niet goed komen. Wie weet ooit. Zucht!

  • Mischa Uit Loosdrecht
   Mischa Uit Loosdrecht zegt:

   Dan kom ik in dit geval toch even voor alle partijen op, zowel VERON VRZA als DKARS. Ieder persoon die in een of andere functie namens stichting of vereniging bijdraagt doet dit louter in vrije tijd en de volle overtuiging iets bij te dragen aan de amateur gemeenschap. Dit is overigens over het algemeen een gemeenschap vol ondankbare honden waarbij de beste stuurlui altijd aan wal staan. Natuurlijk is niet alles perfect en valt heus wel wat op te merken. Dat geldt voor alle drie clubs in dit geval. Men moet niet vergeten dat de wereld om ons heen dramatisch aan het veranderen is waarbij het niet in de laatste plaats steeds moeilijker wordt om een klankbord te vinden in de overheid als het gaat om regelgeving en flexibiliteit. Dat geldt ook over de verdeeldheid onder leden waardoor het (be)sturen er niet gemakkelijker op wordt. Het is jammer dat bestuurders soms zo lijnrecht tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Dat zie je helaas overal en is ook hier van toepassing. Het zou een fantastische stap zijn als de bestuurders in onderling overleg gemeenschappelijke speerpunten zouden kunnen bepalen en daarmee als grote kracht sterk staan, maar ik ben bang dat dat een illusie is.

   • EEF
    EEF zegt:

    Misha, je hebt volkomen gelijk het haantjesgedrag prevaleert, en zou niet moeten kunnen.
    Echter er wordt wel degelijk door partijen naar geld gekeken, en dat is maar goed ook.
    Je zou bepaalde zaken zoals hulp aan amateurs moeten laten prevaleren .
    Maatschappelijk is er eea veranderd , echter dat wil nog niet zeggen dat je je ernaar moet gedragen.
    Onze participatiemaatschappij is niet participerend, maatschappelijk belang prevaleert niet , en wordt alleen maar door overheden gebruikt om hun rug te dekken , zover mij bekend., zoals laatst.
    de wet wordt stelselmatig geschonden ook voor zendamateurs met allerhande smoezen , en daar bij verwacht men van alle groeperingen dat ze zich als nette mensen gedragen , de zendamateurs dus maar deze hebben ook onverhoopt zaken verziekt met ,,ballen likken,, waarvan een aantal mensen niet gediend is , zeker door de mislukkingen van deze gasten eerder in het bedrijfsleven.
    Dan ga je maar je grammetje halen in je hobby die er absoluut niet voor is, zoals status en resultaat
    Ik kan me nog een goede uitspraak van een zendamateur tegen een andere herinneren>> fijn he zon feestje bij zon belangrijke man als ikzelf…….het is om je dood te schamen.
    Neem je eigen opzet met anderen voor de ballonvossejacht die is en was er voor amateurs zonder enig belang van de sturende partijen zoals nu door vele mensen zonder winstoogmerk want zo heet dat…….vul zelf maar in.
    Maakt je tot een goed mens , en ben je met je collegas amateurs goed bezig
    Als laatste wil ik zeggen dat je opmerking erg goed is mbt speerpunten die door alle groeperingen gestaafd zou moeten worden ,korrekt!!

    waarvan akte ,
    Gr EEF

   • Bas Heijermans
    Bas Heijermans zegt:

    Ho ho, niet helemaal juist. Ik heb in het bestuur van Alkmaar gezeten toen ik nog jong en naïef was.
    Wat ik daar nog van weet was dat ze een PD0 ondergeschikt vonden en dat op de vergadering vergader-technieken gebruikt moesten worden. We waren maar met een man of 6!
    Die vergader technieken dienden maar 1 doel, de bestuursleden de mond dood te maken.
    Verder kreeg ik vanuit de leden in de zaal vaak het verwijt dat het ongepast was iemand van 16 met een PD0 op te nemen in het bestuur.
    Na een jaar had ik er schoon genoeg van en heb de Veron de rug toegekeerd.
    Het hoofdbestuur in die tijd was bezig met zichzelf en deed niets en nog altijd doen die niets buiten wat gerommel in de marge.
    Mijn hoop is gevestigd op DKARS en dat er eindelijk wat gebeurd en er meer instroom van nieuwe amateurs gaat komen door het makkelijker te maken amateur te worden.
    De Veron is al heel lang een PA club waar ze andere niveaus als lastig beschouwen en het liefst alles zonder CW zien verdwijnen.

    • PA1HR
     PA1HR zegt:

     Bas, Toen ik 17/18 jaar was zat ik als secretaris in het bestuur van de VERON afdeling Haarlem. Toen was ik geen grote D zoals jij, maar slechts een zeer simpele NL425. Ik heb een geweldige en leerzame periode gehad, samen met PA0GG en PA0DEF. En die voelden zich niets meer dan ik! 73!

    • Cees
     Cees zegt:

     Bas, hoewel ik misschien ook niet uitblink in wiskunde begrijp ik dat je rond 1977 de VERON de rug toekeerde maar precies weet hoe nu alles reilt en zeilt? Je bent vast wel donateur van DKARS gezien je lof en vertrouwen. Of doe je dat toch maar niet? Bij de recente internet consultatie heb je vast zelf ook gereageerd, daar hoefde helemaal geen (in je ogen) onbetrouwbare verenigingen aan te pas te komen. Is het niet zo dat als je zelf serieus genomen wilt worden je niet moet blijven hangen in ouwe koeien en die steeds herhalen? Van de diverse personen met kritiek ben ik erg benieuwd wat ze zelf hebben bijgedragen aan toegevoegde waarde voor het zendamateurisme. Of dat voor één van de verenigingen of stichtingen is.

     • Bas Heijermans
      Bas Heijermans zegt:

      Zo oud ben ik nu ook weer niet Cees, het was ergens in 1983.
      In mijn mailbox komen dagelijks mails toe met vragen om informatie en hulp.
      Wat dat is moet je zelf maar uitzoeken 🙂

  • Marco Van Dijk
   Marco Van Dijk zegt:

   Mischa ik wil toch nog wat aanvullen. Je hebt het over ondankbaar werk. Dat is het zeker. Heb 6 a 7 jaar een functie bekleed. Je krijgt alleen maar tegen gas en niks is goed. Dan daarbij wist ik en weet een ieder als je een functie aanneemt je hem ook moet bekleden. Of het nu vrijwillig is of niet. Je aanvaard de functie. Dat zaken moeilijker worden begrijp ik. Maar het is ook zo belangrijk om aan te haken en belangen te behartigen voor zendamateurs . Ik las van Eric dat ze de 5ghz hebben verkregen. En voor 13 cm pleiten. Dat is maar voor een handje zendamateur . Het gros zit op 2/70 of HF te zenden. Ik zeg altijd wat moet een voetbalclub met een bestuur en geen voetbalveld. Want daar parten we over.

    • PA1HR
     PA1HR zegt:

     Ok Bas, je zult inmiddels mijn hele website wel uit je hoofd kennen. Nu even concreet: Wat vind je van mijn idee om de hele 10 meter band open te zetten voor alles en iedereen, dus ook CB’ers. Want jij gaat ervan uit dat onze radiohobby stervende is. Door de 10 meter band beschikbaar te stellen, halen weer heel veel nieuwe aanwas binnen, ook jongelui. Ik lees graag hoe je hierover denkt. 73!

     • Bas Heijermans
      Bas Heijermans zegt:

      Hans, wel je idee is goed, maar eerder andersom, gewoon 11m bij de amateurbanden trekken.
      De nieuwe voorstellen van het AT inzake vermogen op 11m zijn zo laag dat ze beter een eenvoudig examen doen en op de amateurbanden uitkomen.
      De examens zouden ook meer over antennes en ontstoring moeten gaan dat iets anders, vrijwel niemand bouwt nog iets zelf maar ontstoring hebben veel geen kaas van gegeten.
      Welk nut heeft het elektronica te kennen als je toch niets meer bouwt? Ik maak me er ook schuldig aan, een dual-band porto van 30 euro, daar warm ik mijn bout niet meer voor op.
      En waarom 11m vrij houden? Die storen (bij verkeerd gebruik) net zo hard als een Novice of Harec amateur na het examen alles vergeten is. Ken er genoeg die de halve buurt plat leggen en zich er niet aan storen, ja Harec mannen, en dan raar kijken dat de buurt kwaad is 🙂

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      11 meter erbij is helemaal niet nodig, want de 10 meterband is groot genoeg. Gewoon de gehele 10 meterband voor iedereen openstellen, ook voor mensen zonder machtiging of wat dan ook. Je wilt toch nieuwe aanwas en jongelui? Dan is dit een perfecte methode om die erbij te krijgen.

     • paul
      paul zegt:

      De CB band is voor PLC/Homeplug toepassingen al vele jaren vogelvrij.
      In bewoond gebied is deze frequentieband nog nauwelijks bruikbaar.

      In FM mode hoor je de storing niet erg, maar de s-meter geeft keurig de “nieuwe” ruisvloer aan.

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Alle amateurbanden is helemaal niet noodzakelijk. De 10 meter band is voldoende. Hiervoor zijn betrekkelijk eenvoudige middelen/antennes beschikbaar. De band is breed genoeg om iedereen onder te brengen, zonder dat men last heeft van elkaar. Lijkt mij een heel goed plan. Zo geef je jongelui de kans om kennis te maken met het radioamateurisme. Heel veel nieuwe aanwas! Wellicht vele duizenden nieuwe leden voor onze verenigingen. Wat willen we nog meer? Ik zie het probleem niet. Doen, zou ik zeggen.

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      De VERON en VRZA zijn verenigingen en die bestaan uit (overwegend betalende) leden. Ieder jaar leggen zij verantwoording af aan haar leden, die het bestuur kunnen bekritiseren.

      DKARS is geen vereniging waar je lid van kunt worden. Zij hoeven dus ook geen verantwoording af te leggen aan leden of anderen. Hierin schuilt een zeer groot gevaar! Niemand controleert hen. Ze kunnen maar wat aan rommelen. Ze kunnen zeggen dat zij namens “mensen” spreken, maar wie controleert dat? Ik vind dit een zeer ongewenste situatie en een grote bedreiging voor het radiozendamateurisme in Nederland. Ben ik de enige die dit inziet?

      DKARS publiceert hun PDF met ‘big brother is watching you’ link tracking. Mijn virusscanner maakt daar gelukkig korte metten mee. Bijkbaar vindt iedereen link tracking heel normaal; ik niet…

      Lees ook het verhaal van Tonny.

      73, Hans.

   • Arthur
    Arthur zegt:

    Het gaat over de 5Mhz = 60 Meter band en niet 5GHZ en dat is nog niet verkregen maar wordt hoogst waarschijnlijk spoedig een feit (voor F-amateurs)

 12. Tonnie
  Tonnie zegt:

  Ik vertrouw die dkars niet heel erg. Als je donateur word krijgen ze je geld en je weet helemaal niet wat hun er mee doen. Het is allemaal zo vaag. Ze hebben alleen maar een website en zo’n pdf blad, dat kost ze misschien 100 euro per jaar om te doen. Wat doen ze met de rest van het geld. Lijkt wel zo’n vage 11m club, moet je ook maar gokken wat ze met je centen doen. Daar zaten ook gasten die van het geld van de leden op vakantie gingen. Ja op dxexpiditie zeiden ze dan of vergoeding voor onkosten!!!

  En die man die adviseur van dkars is. Die is rijk geworden van de kabel en satelliet tv. Als dkars straks een amateurband aan de media geeft voor commercieele tv ofzo, dan kan hij er een hoop geld mee verdienen en hebben die dkars gasten een paar leuke vakanties. Jullie zullen allemaal wel denken dat het nooit gaat gebeuren. Maar let maar op die rijke gasten willen alleen maar rijker worden!!

  Je moet echt geen millionair als adviseur hebben, die denken alleen maar aan hunzelf. Kijk maar naar den haag, de kamerleden lopen hard voor de mensen die met de meeste flappen lopen te zwaaien.

  • Bas Heijermans
   Bas Heijermans zegt:

   Niemand verplicht je geld te te storen, ook DKARS niet.
   Wel raar dat de Veron WEL als solide orgaan mag optreden maar je bent verplicht te betalen, alsof dat beter is.
   Verder niet vergeten dat er een overheid is middels het AT die voorstellen overweegt en dan een beslissing neemt, het zijn niet de verenigingen die bepalen.
   Maar het zijn wel verenigingen die bepaalde voorstellen ten nadele van amateurs kunnen indienen, zoals de Veron de D-licentie wou beperken in tijd, gelukkig afgeschoten door het AT.
   Daarom heb ik meer vertrouwen in het AT en DKARS dan in de Veron, ook al omdat de beiden gratis zijn en de Veron niet.

 13. M@rco
  M@rco zegt:

  Tonnie, wist jij dat de veron bijna een halve ton +/- bezit op hun bankrekening en continu donaties blijft vragen van mensen. Ik vind het rond uit schandalig. Wat doen ze met het geld? Niemand heeft inzage. Hoe ik dit weet ja van oude bestuursleden. En dkars is geen bedreinig hans. Is een stichting die opkomt voor de belangen van de zendamateur. En die frisse wind voel ik al. Het is dat mijn qsl post nog via de veron loop. Anders was ik al lang en breed weg.

  Het voegt voor mij niks toe aan de hobby. Het is dat guido op persoonlijke titel mij heeft geholpen. Maar vanuit de veron kwam louter het antwoord wij doen er niks meer. Dus jou probleem. Je kan het hem vragen. Maar of hij je helpt.

  Je staat in de kou. Is net als een voetbalclub zonder speelveld. Maar hee wel contributie betalen….

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Een bedrag van 500.000 als reserve op een omzet van zegge (7.000 leden * 50 euro) 350.000 euro is mijn inziens vrij normaal en noodzakelijk om de continuiteit te waarborgen. De financien zijn ook gewoon inzichtelijk Marco. Ieder jaar wordt op de VR verantwoording afgelegd en worden de boeken gecontroleerd door een kas controle commissie.

   Dat Guido je op persoonlijke titel heeft geholpen heeft te maken met aansprakelijkheid. Jijzelf doet de aanvraag voor de vergunningen, ondersteund door Guido / VERON. De laatste zal nooit namens een zendamateur handelen in deze zaken, in verband met het risico op claims die dat – bij een individuele zaak – ten laste komen voor iedereen.

   Of zie ik zaken nu verkeerd?

   • M@rco
    M@rco zegt:

    Het kan nooit zo zijn dat de veron claims krijgt die ten lasten van hun komen. Waarom kan men vanuit Dkars wel helpen. En vraagstukken behandelen. En vanuit de veron moet dit zonder veron stempel.

    Als je op een club zit wil je toch geholpen worden. Daar betalen we toch contributie voor. Of ben ik nu maf aan het worden.

    Alleen betalen om een blaadje en een paar qsl kaartjes … dan kan ik net zo goed naar de bejaarde club gaan. Heb ik hetzelfde en dat kost mij een kopje koffie.

    De veron zou wat mij betreft veel meer op moeten kopen voor de hobby. Zeker betreffende het groeiende Antenne probleem. Wat door de veron gewoon ontkend word. Men roept het zijn er maar een paar. Nou dat is gewoon niet waar. Dkars heeft al 8 zaken vlot getrokken. En ik ken er ook nog een aantal. De meeste mensen durven geen eens een antenne neer te zetten. Veel te bang voor procedures of gezeur met buren.

     • M@rco
      M@rco zegt:

      Hans ik heb dit zelf meegemaakt. De Veron hielp mijn niet. Het was Guido die mij hielp op persoonlijke titel.
      En er wordt ontkend dat het probleem groter er groter word. Ik moest niet zo dramatiseren werd er gezegd. En vraag Peter of lees het blad. Ze hebben al 8 zaken vlot getrokken. Velen durven geen antenne neer te zetten. Omdat ze weten dat er gezeur van komt. Dus maar een draadje of stokje

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      M@arco: je schrijft dat de VERON helemaal niets doet (hetgeen absoluut niet de waarheid is) en dat de DKARS al 8 zaken heeft “vlotgetrokken”. Graag verneem ik’van jou welke 8 zaken dit zijn. Graag met call, naam en toenaam. Ik geloof er namelijk helemaal niets van dat DKARS iets wel kan en doet, wat de VERON zogenaamd niet kan en doet.
      Tnx en 73, Hans.

     • M@rco
      M@rco zegt:

      Hans, dan geloof je het niet. Ik heb het gelezen en gehoord van Peter. En wil je meer info zou ik de beste persoon Jan Muijlwijk zelf benaderen. Dat de veron het kan zal je mij niet horen roepen. Maar het doen blijft uit. En dat is precies mijn punt. Ze branden hun handen er niet aan. Ook aan het EMC probleem.

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Hallo M@rco. Gehoord en gelezen van… Daar was ik al bang voor. Bij de VERON doet men dat anders. Daar wordt alles netjes in verslagen en andere documenten vastgelegd. Dan kun je daar als lid je voordeel mee doen.
      73, Hans.

     • M@rco
      M@rco zegt:

      Hans, Je hebt je woordje alweer klaar zie ik. Je bent een veron man en vind dat prima. Ik gewoon niet en was dit wel. En je kan zeggen wat je wil. DKARS doet. Veron slaapt. En nu het aan de gang is gaat men trappen. En zelfs bestuursleden. Gewoon te laag voor woorden. Zonde van de tijd. Kan hij beter in zaken steken die betrekking hebben op problemen. En gelezen tja. Dat heb ik. En ook gehoord van peter. En de betreffende mensen ken ik ook dat die de problemen hebben. Ben ook al bij verschillende zittingen geweest. Dus mijn beleving komt niet ergens vandaan. Ik weet en daar steek ik mijn handen voor in het vuur. De veron helpt je niet als je antenne problemen hebt. Want ik heb het meegemaakt. En je staat letterlijk in de kou. Maar je mag wel ff betalen elk jaar.

      Een voetbal club zonder voetbalveld. Zo beschrijf ik de veron.

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Beste M@rco, Ik ben lid van meerdere verenigingen en toevallig ook van de VERON omdat ik daar veel vertrouwen in heb. Vroeger was ik ook lid van de VRZA en toen zij overgingen op PDF heb ik opgezegd. Jij schrijft dat de VERON niet helpt bij antenneproblemen; daar klopt helemaal niets van! VERON is altijd bereid om te helpen, maar het moet natuurlijk wel realistisch zijn. Je kunt niet van de VERON verwachten dat zij ALLE procedures voor jou gaan afhandelen, wanneer jij een 24 meter hoge mast midden in een woonwijk wilt plaatsen. Nee, zo zit de wereld niet in elkaar. VERON heeft een heel dik en fraai boek uitgegeven dat over antenneplaatsingen gaat. Is dat geen hulp dan? Hoe kun je dan zeggen dat de VERON hun leden in de kou laat staan en dat de VERON slaapt; daar klopt helemaal niets van. Kritiek hebben op een vereniging (zelfs al ben je geen lid) is prima, maar dan moet je wel met feiten komen en niet met veronderstellingen of “heb ik gehoord van…”.
      73, Hans PA1HR.

   • Hans
    Hans zegt:

    Je ziet zaken in zoverre verkeerd, dat een halve ton geen 500.000 is, maar (slechts) 50.000.
    Er zit een factor 10 tussen een ton en een miljoen.

    • M@rco
     M@rco zegt:

     Hans, Ik bedoelde ook 500.000 euro. Maar je krijgt wel elke keer bedel enveloppen. Ik heb dat bedrag niet. En of je 100 1000 5000 leden hebt . Het is een fors bedrag. Dan heb je geen donaties meer nodig . Het lijkt bij mij overkomen dat de Veron elke keer in nood zit. Terwijl dit niet het geval is.

 14. paul
  paul zegt:

  Ik hoor hier de hele tijd mensen over stichtingen, donateursgelden, vakantiehuisjes en verre reizen.
  Maar wie betaalt deze reisjes eigenlijk?:
  http://www.blondeeltimmerman.nl
  Komt dat uit verenigingsgelden? Een stichting?
  Gewoon een vraag.

  • PA1HR
   PA1HR zegt:

   Grotendeels vanuit de IARU. Sponsoren, subsidies en heeeeeeel veel uit eigen middelen. Het is namelijk vrijwilligerswerk.

   • Bas Heijermans
    Bas Heijermans zegt:

    En wie betaald het IARU? Moet je eens opzoeken, dat zijn de leden van de Veron.
    Waarom is de balans van de Veron niet openbaar?
    Ik heb 1 afdeling kunnen vinden die het wel online heeft staan, en die hebben meer dan 16000 euro op een spaarrekening en geven vrijwel niks uit.
    De inkomsten van de IARU staan gewoon online en de clubs betalen daar tonnen aan, ze barsten van de centen en potten alles op.

    • Cees
     Cees zegt:

     Je doelt hier ook op de Belgische vereniging Bas? Als Belgisch amateur ben je ongetweifeld niet alleen donateur van DKARS maar ook van de Belgische club?

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Weet Bas übehaupt wel wat de IARU en de VERON in de afgelopen jaren – internationaal en nationaal – voor ons radiozendamateurs bereikt hebben?

      Als Bas bestuurslid geweest is, dan moet bij toch weten dat de leden inzicht hebben in de financiën van de VERON? Gaat Bas zijn privé financiën ook openbaar maken dan?

      Wat de IARU en de VERON voor ons gedaan hebben de afgelopen decennia, daar kan DKARS alleen maar van dromen en zullen zij nooit kunnen evenaren!

      Ik hoop in deze discussie meer te weten te komen van *feiten* en niet van je-weet-wel-koek.

      73, Hans.

     • paul
      paul zegt:

      Wat hebben Veron,IARU en Agentschap Telecom in ons land weten te bereiken op het gebied van Power Line Telecommunications?

      1. Dat deze techniek van meet af aan de EMC richtlijn overschrijdde.
      2. Dat AT hier niet -met die richtlijn in de hand- tegen is gaan optreden als handhaver of markttoezichthouder.
      3. Dat men “ja” heeft gezegd tegen een Europese norm waardoor de gehele HF ver boven de EMC richtlijn verstoord mag worden met 40dB verzwakking in de minieme stukjes amateurband.
      4. Dat KPN geen officiële berisping krijgt van het AT bij het grootschalig uileveren van ongenotchte Power Line Devices.
      5. Dat de Veron het hier niet “mee eens” was maar het er buiten deze kritiek verder bij heeft gelaten.
      6. Dat fabrikanten van andere apparatuur nu het volste recht hebben de EMC richtlijn in dezelfde mate te overschrijden als PLT technieken buiten de amateurbanden.
      7.Dat dit mede de oorzaak is dat in bewoond gebied het HF spectrum in zeer ernstige mate onbruikbaar is geworden.

      Wat is er bereikt? Vertel het me.

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Voor Paul:

      Volg jij ook de ontwikkelingen in de VS rondom PLC? En dan niet die stopcontactgevallen thuis, maar hun bovengrondse leidingen? Wat denk je wat de zeer grote en machtige ARRL op dit gebied heeft bereikt?

      Denken wij nu echt dat een “paar” radiozendamateurtjes in Nederland tegen de industrie, de distributeurs en de retailmarkt op kunnen? En dat alle consumenten hun PLC apparaatjes ineens weggooien?

      Dit is niet een nationaal, maar een zeer groot internationaal probleem. En wie kunnen wij hiervoor gebruiken? Onder andere de IARU. En wie is lid van de IARU? Juist ja; de VERON! Wie hebben wij dus nodig? Heel goed; de VERON! Wordt dus massaal lid van de VERON, want dan worden wij als radiozendamateurs veel machtiger! Versplintering over verschillende verenigingen zorgt voor versplintering van de macht. VRZA kan geen lid worden van de IARU en de DKARS al helemaal niet. Wil je dus iets bereiken tegen PLC, wordt dan lid van de VERON en stuur in de VR aan om nog meer daadkracht en nog meer slagkracht. Klagen langs de zijlijn helpt helemaal niets. De beste stuurlui staan altijd aan de wal en dit schijnt nog steeds niet tot iedereen door te dringen.

      73, Hans.

     • paul
      paul zegt:

      Het is nu alleen helaas te laat, Hans.
      Niet bij jou of Eric of pb2t, jullie wonen RF-gezien allemaal prima, maar bij vele anderen.

      Ook verklaart het mijn geschetste punten niet.
      Het spijt me zeer maar ik heb het wereldje van Veron, AT, NEN, KPN, IARU, etc altijd ervaren als een te amicaal “old boys” wereldje.

      Als ik de AOs door de jaren heen teruglees vind ik dat er met de EMC richtlijn en meetrapporten van Koos,Cees,etc in de hand wel een kritischer geluid had mogen klinken en er meer en strenger doorgevraagd had mogen worden. Ook had er wel eens een serieuze vraag gesteld kunnen worden of AT onder EZ nu wel zo wenselijk is.

      Hoe zeer jij Eric ook echo’t. Voor dit aspect van belangenbehartigng zou ik een externe kritische factor alleen maar toejuichen. Niet om te versnipperen,maar om de “old boys” scherp te houden.

      Gelukkiger is e.e.a. nu hoger op de agenda gekomen, maar of ’t nog helpt is maar zeer de vraag…

     • PA1HR
      PA1HR zegt:

      Beste Paul,

      Dat klopt maar ten dele. Het is NOOIT te laat!

      De VERON is echter veel machtiger, dan de DKARS ooit zal worden! Aan deze uitspraak mag je mij over tien jaar herinneren…

      Richt je pijlen daarom op een grote vereniging, die zijn sporen gedurende de afgelopen decennia verdiend heeft, en niet op een heel vaag clubje.

      73, Hans.

     • paul
      paul zegt:

      tnx fr reply Hans.
      We gaan het zien.
      73
      Paul
      (op zoek naar alweer het derde adres om “remote operated” de enorme ruisniveaus te ontvluchten)

 15. Fred PA1FJ
  Fred PA1FJ zegt:

  Ik ben komend jaar 50 jaar lid van de VERON en ook DKARS donateur, ik steun elke instantie of club die zich inzet voor ons als zendamateurs op wat voor manier dan ook.

 16. Tonnie
  Tonnie zegt:

  Ik ga alles eens goed aankijken met dkars. Toen ze met dkars begonnen moest ik gelijk denken aan de pvda met samson. Die gingen het een paar geleden allemaal wel even doen in nederland en iedereen zou der op vooruit gaan. Nou daar is geen bal van terecht gekomen. We zijn der met zijn allen op achteruit gegaan.
  dkars is voor mij pvda en die peter uit bonaire is samsom.

  *** De rest van de reactie is verwijdert door de redactie ****

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Ook voor Tonnie: Eerste en laatste waarschuwing. Geen persoonlijke aanvallen. Het tweede stuk slaat nergens op.

   • EEF
    EEF zegt:

    Er wordt hier te pas en onpas persoonlijk gereageerd ik ben er klaar mee ……ongelooflijk schijnt moeilijk te zijn echt te schrijven en positief te blijven (rijmt nog ook) randy ik begin echt te twijfelen aan een categorie amateurs die alleen maar rotsooi willen creeren , anarchisten dus , in de kwade zin van het woord jammer en overbodig

 17. Wim, niet die andere Wim
  Wim, niet die andere Wim zegt:

  Ik las dat PA1HR verweten kreeg dat hij het nooit verder gebracht heeft dan het bouwen van een voeding.

  Verder heb ik deze draad niet gelezen.

  Ik denk dat dit verwijt onjuist is; hij is actief met A1A, en conserveert dus daadwerkelijk de “intangible cultural world heritage” als aangewezen door de UNESCO van de Morse code.

  En tja, ik meen dat N amateurs een gevaar vormen voor het echte zendamateurisme, namelijk dat de toegelaten technische onkunde om een machtiging of registratie te bekomen een rechtvaardigingsgrond is voor de overheid om zenden slechts toe te staan met goedgekeurde jappenbakken, die niet geopend en gemodificeerd mogen worden door de amateur. Hier is een belgisch geregistreerde N amateur aan het woord, die dat wellicht wil ontkrachten betreffende de belgische N regelgeving.

  73

  PA0WV.

 18. PA1HR
  PA1HR zegt:

  Voor Tonnie: Ik geloof er inderdaad ook niets van dat DKARS ff snel alle antenne- en PLC-problemen op gaat lossen. Dat is wel heel simpel gedacht.

  Over PLC: dit is echt niet meer uit te bannen. Vraag je toch eens af waarom PLC zo’n doorslaand succes is. Het is goedkoop, bedrijfszeker en heel simpel te installeren. Wie wil dit nu niet? De oplossing is heel eenvoudig en hoeft niet veel te kosten: verzin iets dat nog goedkoper, nog bedrijfszekerder en nog simpeler te installeren is en PLC zal verdwijnen als sneeuw voor de zon!

 19. Emiel
  Emiel zegt:

  DKARS maakt een totale chaos van onze inbreng richting AT en verzwakt ons. En dat alleen omdat een paar mensen het voor het zeggen willen hebben.

  Natuurlijk moeten VERON en VRZA fuseren (is op afdelingsniveau soms ook al vrijwel rond) en het kan hier en daar moderner in hun media; doen dus kunnen andere initiatieven daarbij aansluiten!

  • PA1HR
   PA1HR zegt:

   Jij hebt het helemaal door Emiel!! Precies dat is er aan de hand. En dat fuseren had al veel eerder moeten gebeuren. 73, Hans.

 20. Tonnie
  Tonnie zegt:

  Hans jij heb helemaal gelijk met plc. ik denk dat kenwood of icom nog wel is een keer komt met een plc onder drukker. de hele wereld heeft namelijk plc. Is een gat in de markt. Dus dkars, maak een plc onder dukker in plaats van zeggen dat dei gasten het probleem wel ff oplossen.

  Marco ik heb hier een yagi 3 element en g5rv staan. helemaal geen anteneprobleme met de gemeenten en de buren hier. Altijd gezelig met ze, je moet hun gewoon een keer uitnodigen voor en flinke bbq. goed eten. kratje pils en wijn voor de dames en ze vinden alles goed. me zwager is slager dus die kan je inhuren om te komen bbqen

  Vorige maand alleen probleem met men g5rv, die was van het dak gewaait. toen hebben andere zendamatuers de boel gemaakt want ik heb een hernia. niemand van de dkars gezien. wel de mensen van de veron afdeling. dus wie helpt mijn nou als ik in de probleme zit. niet de dkars want die hebben geen afdelingen. Ook geen telefoon nr op de dkars website en geen adress. Dat is toch gewoon vaag.

  En ph4x, ik wilde niemand beledigen maar ik zal geen persoonlijke dingen meer op hamniews zetten. Soms weet ik net effe teveel om hierop te schijven.

  O ja , ik ben dyslectisch dus kan niet zo goed schrijben. maar ik snap wel alles !!!!!

  • paul
   paul zegt:

   Een PLC onderdrukker zal helaas nooit maar dan ook nooit gaan lukken , Tonnie.

   Daarvoor moet je PLC signalen vanuit alle richtingen kunnen voorspellen, het gedrag van het netwerk bekabeling, andere apparatuur op het lichtnet en hun invloed moeten analyseren en voor iedere richting apart in tegenfase zetten afhankelijk van de looptijden op iedere frequentie.

   Als je dat kan, kan je inmiddels ook de data meelezen van je buren en de boel simpelweg even uitzetten.
   Misschien over 6000 jaar, maar daar wil ik niet op wachten.

   Een mooie droom, dat wel! 🙂

Reacties zijn gesloten.