Berichten

Icom IC-9700 in februari 2019 leverbaar

Icom’s langverwachte opvolger van de IC-910 is de IC-9700. Deze is gebaseerd op SDR-techniek (downconversie op 23cm) en is begin februari 2019 leverbaar, laat Hamshop weten. De zendontvanger lijkt erg veel op de IC-7300 met als grootste verschil de netwerkaansluiting waardoor deze zendontvanger met de RS-BA1-software remote te bedienen is zonder tussenkomst van een computer alsook de 10 MHz ingang voor frequentiestabiliteit. Al zal dat laatste enkel nodig zijn voor mensen die op 23cm aan EME doen.

De IC-9700 heeft een voorlopige adviesprijs van 1995 euro. Klanten die zich deze maand via een pre-order opgeven bij Hamshop krijgen daarbovenop nog een korting.

De IC-7300 met 70 MHz

Hamshop: Icom IC-7300 het gouden ei van Icom

De IC-7300 met 70 MHz

De nieuwe Icom IC-7300 zendontvanger verkoopt goed, zo laat Marcus (PA2DB) van Hamshop weten aan Hamnieuws. Van alle verkochte zendontvangers voor de HF-banden kiest 90% van de kopers voor een Icom IC-7300. De Icom is daarmee een hot op de markt, met meer dan 100 verkochte zendontvangers in de voorverkoop.

Eén zendamateur vloog zelfs vanuit Duitsland naar vliegveld Hilversum om zijn nieuwe Icom op te halen op de dag dat deze binnen kwam. Ook de 2e batch met leveringen was volledig verkocht toen deze bij Hamshop arriveerden en gingen dezelfde dag  weer weg met de pakketdienst.

Lees meer

Hamshop: Yaesu garantie naar 3 jaar

yaesuHamshop.nl laat weten dat het als Yaesu dealer voortaan 3 jaar (fabrieks)garantie zal leveren op nieuw gekochte apparatuur.
De garantie is ook van toepassing op reeds gekochte apparatuur na 1 januari 2014, zo laat Marcus (PA2DB) weten aan Hamnieuws.

Lees meer

Hamshop dealer van Ciro Mazzoni antennes

hamshop-logoHamshop uit Maarssen heeft de Magnetic Loop antennes van Ciro Mazzoni (I3VHF) opgenomen in haar assortiment. Daarmee heeft ook Nederland een dealer voor deze antennes gekregen. Voorheen moesten de antennes uit Duitsland besteld worden en bracht dit gezien zijn afmetingen zeer hoge verzendkosten met zich mee omdat de antenne te groot is voor de reguliere pakketdienst.

Lees meer

Icom IC-7300 te zien in Rosmalen

HamshopDe nieuwe Icom IC-7300 zendontvanger zal te zien zijn op de radiovlooienmarkt in Rosmalen. Dat laat Marcus (PA2DB) van Hamshop.nl weten. Eind deze maand verwacht de leverancier de 1e batch zendontvangers (zeer) beperkt uit te kunnen leveren aan klanten. De prijs is inmiddels vastgesteld op 1369 euro.

Lees meer

Hamshop.nl importeert DV4mini USB Stick

HamshopHamshop.nl heeft de DV4mini USB stick geimporteerd. Dit nadat de Duitse leverancier besloot niet te leveren aan eindgebruikers buiten Duitsland. Zij zou dan verplicht zijn in Nederland BTW af te dragen en een dubbele administratie te voeren door de gewijzigde fiscale regelgeving. Nu Hamshop de levering in Nederland verzorgt, kunnen Nederlandse zendamateurs de gadget ook bestellen.

Lees meer

Icom IC-7300 krijgt 70Mhz

Icom_IC-7300De nieuwe Icom IC-7300 krijgt de beschikking over 70 MHz. Dat laat Hamshop.nl weten en valt inmiddels ook te lezen op de flyer die op de Icom UK website staat.

Daarnaast is ook de verkoopprijs bekend. Hamshop.nl laat weten dat de IC-7300 bij introductie waarschijnlijk € 1250 gaat kosten en daarmee toegankelijk wordt voor en groot publiek. Ook heeft de IC-7300 een USB poort die als CAT-interface kan dienen alsook een ingebouwde USB-geluidskaart.

Lees meer

PI1NOS terug als System Fusion repeater

Yaesu_DR1In de afgelopen periode is al enig nieuws rondgegaan over System Fusion activiteiten in Nederland. De eerste Fusion repeater is enkele weken geleden al geactiveerd in Coevorden (Drenthe) maar ook in het midden van het land beweegt zich het nodige. Vanaf vrijdag avond 31 juli is het midden van Nederland ontsloten met een System Fusion repeater vanuit de Alticom toren in Hilversum. Onder de callsign PI1NOS (De oude call die gebruikt werd in de tijd van Packet Radio) is het systeem QRV met als uitgangsfrequentie 438.325MHz terwijl de ingang met een shift van -7,6MHz op 430.725MHz te vinden is.

Lees meer

DMR portofoon voor 189 euro

DMRDoordat meer leveranciers apparatuur van meerdere merken verkopen en Chinese ontwikkelaars ook niet stil hebben gezeten, zakt de prijs voor DMR-apparatuur snel. Daarnaast komen diverse leveranciers met speciale aanbiedingen nu de Dag voor de RadioAmateur nadert.

Hamnieuws heeft de goedkoopste modellen van elke leverancier op een rijtje gezet. Wat bieden de verschillende modellen aan mogelijkheden en welke mogelijkheden ontbreken er juist. Moet je daarna nog opletten met bepaalde functies op de verschillende netwerken?

Lees meer

Nieuwe website Hamshop.nl

hamshop-logoHamshop.nl heeft een nieuwe webshop gelanceerd. Voor de leverancier is het nu mogelijk om de diverde winkels te integreren in een systeem. Voor klanten moet het nieuwe platform vooral makkelijker en duidelijker zijn.

Lees meer