Berichten

Vooraankondig van de VERON 38 HF-Dag

Zaterdag 15 september is weer de traditionele VERON HF-dag te Apeldoorn. Deze is gratis toegankelijk voor leden van de VERON. Niet leden wordt een bijdrage van €10 gevraagd. Bezoekers/deelnemers worden er op attent gemaakt dat foto’s/video’s gemaakt kunnen worden  voor verenigingspublicaties, waaronder de VERON website.

Een ieder wordt verzocht een roepnaam badge met call en naam te dragen. Wie eventueel nog kaarten voor het DXCC wil laten controleren dient vooraf contact op te nemen met Theo PA1CW, de Nederlandse DXCC Card checker. Natuurlijk worden er weer de prijzen van de VERON Contesten uitgereikt. Tevens zal de EUDXF worden vertegenwoordigd door Jan DJ5AN en Ronald PA3EWP.

De locatie is weer Wijkcentrum DOK Zuid, 1e Wormenseweg 460 te Apeldoorn. De zaal is open vanaf 10:00 en een half uur later wordt begonnen met het programma, dat tot 17:00 uur zal duren. Deelnemers kunnen daarna, op eigen kosten, deelnemen aan het inmiddels traditionele DX-dinner dat voor de 21e keer gehouden zal worden.

34e VERON HF-dag in Apeldoorn

pacc-contest-logoZaterdag 20 september is weer de traditionele HF-dag te Apeldoorn, de dag waarop HF-amateurs elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom, dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan onze contestende YL’s. Daarnaast worden de prijzen uitgereikt van de VERON contesten.

Tussen de programma onderdelen door is er natuurlijk ruime gelegenheid voor onderling QSO. Daarom is het handig om een badge te dragen met uw roepletters, De Benelux QRP Club houdt dit jaar geen bijeenkomst, derhalve een mooie gelegenheid om de gehele HF dag bij te wonen.

Lees meer

Video prijsuitreiking PACC-contest

PACC-2013Steven van der Put (PA3S) is een van de drijvende krachten achter de PACC contest. Tijdens de prijsuitreiking, die afgelopen zaterdag tijdens de Veron HF-dag in Apeldoorn plaatsvond, heeft hij zijn videocamera mee laten draaien.

Te zien zijn de presentatie van Randy Thompson (K5ZD) over de nieuwe regels die gelden bij de CQ-contesten alsook de prijsuitreiking van de PACC contest.

Bij elkaar een 20-tal minuten aan video materiaal.

Lees meer

Drukte bij Veron HF-dag

VERON-vlagDe HF-dag die door het trafficbureau van de VERON is georganiseerd trok veel belangstelling. Tussen de 80 en 100 zendamateurs bezochten het evenement dat in Apeldoorn gehouden werd. Dit aantal ligt hoger dan de bezoekers van vorig jaar. Tijdens de HF-dag worden traditioneel de prijzen voor de PACC-contest en de PA-beker uitgereikt. Daarnaast werden er diverse presentaties gegeven en gaf Randy Thompson (K5ZD) via een webcast uitleg over de nieuwe regels die gelden bij de CQ-contesten.

Lees meer

Prijzen voor de PACC-contest

PACC-2013Komende zaterdag worden de prijzen voor de PACC-contest uitgereikt tijdens de Veron HF-dag in Apeldoorn. Steven van der Put (PA3S) poste vanmiddag een foto op de Facebook-pagina van de PACC. Een ieder die prijzen gewonnen heeft kan deze komende zaterdag – persoonlijk of vertegenwoordigd – afhalen tijdens de HF-dag.

In totaal worden er 57 prijzen uitgereikt in de verschillende categoriën. Er zijn xtra prijzen beschikbaar. In tegenstelling tot wat in de brief stond, wordt er niet 1 prijs per categorie uitgereikt maar krijgt iedereen ie een top 3 plaats behaals heeft een prijs. Niets gewonnen? PACC2014 vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2014.

Lees meer

pi4aa

Uitzending PI4AA op 22 augustus

pi4aaMorgen, donderdag 22 augustus, zal de Veron verenigingszender PI4AA een nieuwe uitzending verzorgen. Naast de standaard onderwerpen als kort nieuws, van het HB en de  prijsvraag komen deze keer aan bod:

  • De Veron HF-dag
  • Youngsters On The Air
  • Voorbereiding Jota 2013

De uitzending begint om 20.30 uur en is te beluisteren op de 80, 40 en 2-meter band. Meer informatie is te vinden op de website van PI4AA waar ook een audio archief te vinden is met alle voorgaande afleveringen.

Lokale omroep RTV Stadskanaal en Stichting LekWaalMedia zullen de uitzending van PI4AA overnemen en op een later moment herhalen.