34e VERON HF-dag in Apeldoorn

pacc-contest-logoZaterdag 20 september is weer de traditionele HF-dag te Apeldoorn, de dag waarop HF-amateurs elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom, dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan onze contestende YL’s. Daarnaast worden de prijzen uitgereikt van de VERON contesten.

Tussen de programma onderdelen door is er natuurlijk ruime gelegenheid voor onderling QSO. Daarom is het handig om een badge te dragen met uw roepletters, De Benelux QRP Club houdt dit jaar geen bijeenkomst, derhalve een mooie gelegenheid om de gehele HF dag bij te wonen.

De 34e HF-dag wordt gehouden in wijkcentrum DOK-Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Aanmelden vooraf is wenselijk in verband met de planning van de ruimte en catering. De toegang is gratis.  Deelnemers die in de prijzen zijn gevallen tijdens de PACC contest kunnen hun prijs bij de HF-dag afhalen. De uitreiking vindt om 15.30 uur plaats. Prijzen worden sinds enkele jaren namelijk niet meer verzonden.

Ook is Theo (PA1CW) aanwezig om DXCC-kaarten te controleren voor het aanvragen van certificaten. Om je kaarten te laten controleren is het echter wel noodzakelijk om je vooraf bij hem te melden.

Er zullen enkele presentaties gehouden worden. Om 10.45 uur bijten Mariëtte (PA1ENG) en Chantal (PA5YL) af met een presentatie over de Russian DX Contest en kun deelname daaraan. Dit wordt gevolgd door een DX/Contest forum onder leiding van Jan (PA1TT) en Dick (PA3FQA) die om 11.30 uur zal beginnen, gevolgd door een lunch om 12.15 uur.

Het middagprogramma begint om 13.15 uur met een lezing door Jan (DJ8NK) die zal vertellen over enkele expedities die hij momenteel in de planning heeft staan. Om 14.15 uur is er een presentatie van het WRTC (World Radiosport Team Championship) door Gert (PA3AAV). Na een korte pauze begint om 15.30 uur de prijsuitreiking voor de PACC en PA-beker contest. Daarna zal er nog een lezing zijn van Ronald (PA3EWP) waarvan het onderwerp momenteel nog niet bekend is.

Zoals ieder jaar vindt er na afloop een DX-dinner plaats. Dit jaar inmiddels voor de 17e keer. Aanmelden voor dit diner moet vooraf gebeuren en de kosten zijn voor eigen rekening. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het VERON Traffic bureau.