Inhoudsopgave Electron juli 2015
Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de Veron leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.
Op de Electron voorpagina
Op de voorpagina vindt u deze maand een collage van foto’s die in dit nummer terug te vinden zijn.
Technische notities van PA3FWM
Hoewel het niet speciaal de bedoeling was van Pieter-Tjerk de Boer PA3FWM, past deze aflevering wel in het thema ‘70 jaar VERON’: twee van de onderwerpen, de gyrator en moonbounce, leggen een verband met de late jaren 40.
PTT-sequencer voor eindversterker
Een sequencer zorgt ervoor dat ook met een losse eindversterker de zend/ontvang omschakeling ordelijk verloopt. Een artikel van Wim Schaap PA0WSO.
Supermodulatie
Rond 1950 was er een enorme hype rond het begrip supermodulatie. In ons Electron magazine begon het met dit artikel uit het juni nummer van 1950. Dit is het zesde artikel van een serie oude artikelen die we in 2015 opnieuw publiceren.
Waarom keramische condensatoren soms niet gebruikt moeten worden
Gebruik in kritische audio- en hoogfrequent toepassingen geen keramische condensatoren van de types X7R, Z5U of Y5V in signaalpaden. Nico Veth PA0NHC vertelt waarom.
En verder…
- Noodcommunicatienet Nepal opgezet door zendamateurs
- AmateurOverleg op 17 maart 2015 te Amersfoort
- Youngsters On The Air Italië 2015
- Struikelblokken bij de zendexamens (12)
- 55ste Dag voor de RadioAmateur (DvdRA) 2015
- De resultaten van de PACC contest 2015
En weer niets interessants! Behoudens de DX expeditie naar Nauru.
Wanneer komt er nu iets interresants voor o.a beginners? Ik ben zeker geen beginner al 49 jaar lid van de VERON, maar men klaagt wel over het terug lopend ledenaantal, dat is niet zo verwonderlijk als ik de inhoud van deze laatste Electron lees. Waarom kan de DKARS dat wel?
Klagen over gebrek aan inhoud is makkelijk. Niets weerhoudt je er van om een bijdrage (reeks?) te schrijven en op te sturen naar de redactie van Electron
Nou, wat de meeste mensen tegenhoudt is dat als je een bijdrage schrijft de redactie ineens voor een jaar voorraad aan bijdragen blijkt te hebben en je artikel navenant opschuift.
(althans dat is wat je altijd hoort van mensen die wat insturen)
Ook is de klacht vaak dat de redactie veel verder gaat dan wat herformatteren van de tekst, en de schrijver het daarmee niet eens is. In die context komt het wat vreemd voor dat men hamert op “zet geen harde returns in de tekst want het kost ons zoveel werk om die weg te halen” (terwijl dat met een fatsoenlijke editor een simpel commando is).