Inhoudsopgave Electron mei 2016

Electron 05-16 LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Op de voorpagina
Twee parabolen van elk 2 meter diameter in een Versatower bij conteststation PI4GN. De kast rechts bevat twee solid state 23cm-eindtrappen met voorversterkers en hun voeding. (Foto: Erik Tiddens PD1ET)

Transmissiecodering
Steeds meer wordt digitale codering toegepast voor het overbrengen van berichten, ook op onze amateurbanden. Wat komt daarbij kijken? Een artikel van Olof Bosma PA0ZOZ.

Struikelblokken bij de zendexamens (21)
Hoe reageert een klassieke universeelmeter, die met een gelijkrichter en een draaispoelmeter is uitgerust om wisselspanning te meten, op verschillende golfvormen en frequenties? Waarom heeft zo’n universeelmeter op een wisselspanningsbereik altijd een kleiner aantal Ω/V dan op een overeenkomstig gelijkspanningsbereik?

Kleine aanpassing aan de wattmeter van 1 nW tot 1 W
Tijdens de nabouw van de eerder beschreven wattmeter zijn kleine verbeteringen mogelijk gebleken. Wim Schaap PA0WSO geeft uitleg.

En verder…

  • HAM RADIO 2015 in Friedrichshafen (4)
  • Laatste nieuws voor het 51ste VPK
  • Opnieuw CW-examens in België
  • International mills on the air
  • Het 93ste AmateurOverleg
  • Gouden Speld voor Ton Hulst PA3FHM

Lid worden van VERON kost € 49,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.