Inhoudsopgave Electron oktober 2014

cover-okt-2014Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de Veron leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Op de voorpagina
Van 15 t/m 22 juli vond de vierde editie van Youngsters On The Air plaats. Deze keer georganiseerd door SRAL (Finse Amateur Radio Vereniging).

Software Defined Radio: de andere kant van de interface
In dit derde en laatste deel beschrijft Jan van Katwijk een aantal decoders voor analoge en digitale modes.

Struikelblokken bij de zendexamens (3)
Hoe ‘breed’ is een RTTY-signaal op de band? Iets breder dan de shift, blijkt het. Maar hoe komt dat eigenlijk? Dit is de derde aflevering van een serie waarin Henk Vrolijk PA0HPV opgaven van het F-examen uitwerkt die in het algemeen vrij lastig worden gevonden.

‘Fietspomp’-antennes voor de 2m en 4m-banden
Aangezien Eddy Cretier PA0EHC al een aantal jaren een ‘spertop’ of ‘fietspomp’-antenne op 70cm in gebruik had, en deze goed beviel, was de keuze voor de nieuwe 4m-antenne niet zo moeilijk. Het werd een fietspomp, en hij maakte er ook een voor 2m.

Automatische tuner voor magnetische raamantenne
Bij het gebruik van een raamantenne moet je bij elke frequentieverandering de afstemming van het raam weer bijdraaien. Maar het kan ook met een een- voudige automatische tuner die dat voor je doet. Een artikel van Richard Oostmeijer PE0RIG.

En verder…

– December YOTA month!
– West-Brabantse radio- en elektronicabeurs
– PI4AA is terug!
– Mededeling Servicebureau VERON
– PA0WCD draait 1000ste PI4VNW-ronde
– 31ste Radio-OnderdelenMarkt Assen
– Youngsters On The Air 2014 Finland
– Gouden Speld voor Hans Jansen PA7HPH
– VHF-expeditie naar Macedonië

1 antwoord
  1. cor rietdijk
    cor rietdijk zegt:

    hallo, hier pa5six , het volgende waar mag ik zonder namen te noemen mijn ellende kenbaar maken over een electronica zaak die mij nu al 3 maal heeft opgelicht ,maar naar zijn zeggen niet ik, zou graag het hele verhaal willen beschrijven zonder zijn naan te noemen maar wel dat weet hoe of wat mvg cor rietdijk pa5six 73 en fijne dagen

Reacties zijn gesloten.