Na 5 jaar DKARS het laatste, 50e Magazine

De laatste versie van DKARS Magazine is verschenen. De afgelopen 5 jaar heeft de belangenbehartiger precies 50 magazines uitgebracht. Het Magazine zal naar alle waarschijnlijkheid voortgezet worden door DARU. In het laatste magazine, dat als PDF te downloaden is of via Issue online leesbaar aangeboden wordt onder andere:

 • De realisatie van een nieuwe vereniging
 • Aluminium mast voor veldwerk
 • New IOTA on Ice DXpedition
 • Dual-band yagi met open sleeve
 • Special Event station PA82AD
 • Hamgear and Gadgets

Downloaden als PDF kan hier. Online lezen via Issue hier.

Van de hoofdredacteur

En na een periode van precies vijf jaar is het dan zover. Aan de stichting DKARS komt nu een einde. De reden hiervoor is heel eenvoudig; er komt een vereniging die nieuw wordt opgericht en met dezelfde doelstellingen verder gaat. Op pagina 5 van deze editie leest u er alles over.
We hebben toch weer getracht om zoals u van ons gewend bent een gevarieerd Magazine uit te brengen en dat is zeker weer gelukt.

Dit is precies de vijftigste editie en teven dan de laatste met de naam DKARS Magazine. De Dutch Amateur Radio Union neemt het stokje over en dat gaat dan ook voor het Magazine gelden. Ik zal zelf niet als hoofdredacteur  terugkeren, maar ik ben wel voor de nodige hand– en spandiensten beschikbaar voor het Magazine van de nieuwe vereniging.

En graag maak ik van deze mogelijkheid gebruik om alle vaste redactionele medewerkers en individuele stukjesschrijvers hartelijk te bedanken voor al hun bijdrages, zonder hen hadden we natuurlijk nooit 50 edities onder de DKARSvlag uit kunnen brengen!

Naast alle bijdrage leveranciers ook een speciaal woord van dank aan de rest van het team die onmisbaar waren voor ieder Magazine, ik noem hier Hans, PDØAC voor het redigeren van Nederlandse en Engelse teksten en Wim, PH7WIM en Wijnand PD5WL als onmisbare ICT-ers op de achtergrond.

Zelf heb ik het blad de afgelopen 5 jaar met heel veel plezier samengesteld en onze lezersschare van een kleine 1.000 in het begin naar rond de 10.000 nu zien oplopen en uit heel veel hartelijke reacties uit binnenen buitenland heb ik een heel warm gevoel overgehouden!

En tot slot wens ik iedereen veel plezier bij de nieuwe vereniging, wordt snel lid, we komen elkaar daar vast weer tegen.

73, de Peter de Graaf/PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en hoofdredacteur.

1 antwoord
 1. Joop van Zeeland
  Joop van Zeeland zegt:

  Aanmelden kan via een mail aan de penningmeester PA3KYH, Willem Willemsen, 2019daru@gmail.com .
  Dan krijg je dit bestand om in te vullen: “DARU aanmeldingsbrief.doc”
  73, PA9JOO/P

Reacties zijn gesloten.