Nieuwe batch callgever printjes

PIC-Callgever-PrintStan (PA8C) laat Hamnieuws weten een nieuwe batch printen te laten maken voor de eenvoudige callgever die een tijd geleden op de VERON-afdeling ’t Gooi gebouwd zijn. De eerste serie van 50 printjes was binnen mum van tijd verkocht aan verschillende zendamateurs die aan het bouwen zijn gegaan op de afdeling in Hilversum. Deze nieuwe serie printen is ook beschikbaar voor leden van buiten de afdeling. Dus ook niet-leden van de VERON kunnen deelnemen.

Momenteel houdt Stan een inventarisatie om de behoefte vast te stellen. Mensen die geinteresseerd zijn om deel te nemen aan het bouwen van deze callgever die gebaseerd is op een PIC en SMD-onderdelen bevat (geen paniek, de afdeling Hilversum heeft een SMD-station) kunnen dit via e-mail laten weten aan Stan op het adres pa8c@amsat.org. De kosten bedragen tussen de 6 en 10 euro voor een complete set, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Het printje meet slechts 26x38mm en kan eenvoudig ingebouwd worden in een tafelmicrofoon of zendontvanger. De schakeling werkt met een voedingsspanning die tussen de 8 en 30 volt ligt en trekt maximaal 10 mA aan stroom. Omdat de print parallel aan de microfoon gezet wordt, zal de callgever de identificatie altijd uitzenden, ook als nét aan het begin van een uitzending de microfoon losgelaten wordt. Zo voldoe je dus altijd aan de machtigings-voorwaarden en hoef je dus niet bang te zijn voor fanmail van de toezichthouder.

Meer informatie is te vinden op de website van VERON afdeling ’t Gooi.

1 antwoord
 1. Stan / PA8C
  Stan / PA8C zegt:

  Het gaat hard met de 2e serie.
  Inmiddels hebben we alweer aanmeldingen binnen voor 29 stuks.
  De inschrijving sluit definitief over twee weken op zaterdag 12 Juli 2014.
  Daarna gaan we de printen en de onderdelen bestellen.
  Dit is de laatste serie dus als je er één of meerdere wilt bestellen moet je er snel bij zijn.
  Daarna is het ECHT OVER en wordt er niet meer bijgemaakt!

  73, Stan/PA8C

Reacties zijn gesloten.