Nieuwe DMR-repeater voor Arnhem

DMRArnhem heeft een nieuwe DMR-repeater. Voorheen beschikte de hoofdstad van Gelderland over een stand-alone repeater van Sepura. Deze is vervangen door een Hytera RD-985 en heeft sindsdien ook netwerkfunctionaliteit.

De repeater is verbonden met het internationale Hytera-netwerk en werkt samen met de overige 14 Hytera DMR-repeaters in Nederland. Gebruikers krijgen nu ook de beschikking over GPS-functionaliteit en reflectors.

De frequentie blijft ongewijzigd op 438.0625 MHz. Meer informatie is te vinden op dmr-arnhem.nl.

3 antwoorden
 1. Eline
  Eline zegt:

  bloed begint toch een beetje te kriebelen om digitaal te gaan op 70 cm, durf het alleen nog niet zo goed aan erin te investeren gezien het gedoe rond de 70 cm en daar de repeaters ook nog eens in het secundaire deel van de band zitten.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Eline, DMR-repeaters (en D-Star) zenden uit in het secundaire deel van de band, maar doen dit in coördinatie met Agentschap Telecom. DGPS-bakens zitten ze dus niet in de weg. Ik voorzie dan ook geen problemen voor de nabije toekomst.

 2. antoon
  antoon zegt:

  Ik doe volgend jaar weer mee met de vierdaagse van Nijmegen. voor mijn 26e maal en ben Luisteramateur, mijn call is NL 12680 regio 13. Ik heb binnenkort een porto van 2 & 70cm die ik onderweg ga luisteren, kan ik op deze banden goed horen ’73 Antoon

Reacties zijn gesloten.