DMR portofoon voor 189 euro

DMRDoordat meer leveranciers apparatuur van meerdere merken verkopen en Chinese ontwikkelaars ook niet stil hebben gezeten, zakt de prijs voor DMR-apparatuur snel. Daarnaast komen diverse leveranciers met speciale aanbiedingen nu de Dag voor de RadioAmateur nadert.

Hamnieuws heeft de goedkoopste modellen van elke leverancier op een rijtje gezet. Wat bieden de verschillende modellen aan mogelijkheden en welke mogelijkheden ontbreken er juist. Moet je daarna nog opletten met bepaalde functies op de verschillende netwerken?

We hebben apparatuur van deze drie webwinkels vergeleken van de volgende drie webshops: Hamshop.nl (Hytera), Bamiporto.nl (CSI) en Portofoonweb.nl (BFDX).

BFDX BF-TD503 (Portofoonweb.nl)
Portofoonweb.nl heeft portofoons van BFDX en Kirsun in het programma. Prijzen beginnen bij € 219 euro. Voor dit geld krijg je een UHF-portofoon met full-keypad en monochroom display. Het nadeel van deze portofoon is dat er slechts 160-kanalen over 50 verschillende zones geprogrammeerd kunnen worden. Een programmeerkabel is optioneel en kost € 17,50. De BF-TD501 biedt geen ondersteuning voor GPS. Door het gebrek aan geheugenkanalen is deze portofoon eigenlijk ongeschikt voor zendamateurs die hem in heel Nederland wil kunnen gebruiken. Voor € 249 euro is de BF-TD503 te koop. Dit model heeft in tegenstelling tot het goedkopere model wel een kleurenscherm, maar nog geen GPS. Een model met GPS is beschikbaar voor € 269. Wederom zonder noodzakelijke programmeerkabel á € 17,50.

CSI/Connect Systems 700 (Bamiporto.nl)
Bamiporto.nl heeft al ruim een jaar portofoons van Connect Systems in het programa. Deze portofoon kost € 249 zonder de noodzakelijke programmeerkabel die € 25 extra kost. Daarmee heb je een DMR-portofoon beschikbaar waarvan reeds tientallen in Nederland al in gebruik zijn. Codepluggen, software en firmware is in voldoende mate beschikbaar om snel van start te gaan. De CS-700 heeft de beschikking over 1000 geheugenkanalen. Het aantal zones is onbekend. De portofoon beschikt over een mogelijkheid om een externe antenne aan te sluiten, maar biedt geen mogelijkheden voor GPS of Roaming.

Hytera_PD355-PD365Hytera PD-365uc (Hamshop.nl)
Hamshop.nl heeft de Hytera PD-365uc nieuw in haar assortiment. Deze nieuwe en betaalbare DMR-portofoon kost € 249 euro bij introductie. Speciaal voor de Dag voor de RadioAmateur heeft Hamshop tientallen extra portofoons ingekocht en gaan deze over de toonbank voor slechts € 189,-. Programmeren is ter plekke mogelijk in de stand van HAM-DMR.nl.

De PD-265uc biedt ruimte voor 256 geheugenkanalen verdeeld over 16 zones. Dit is nipt genoeg om alle (Hytera) DMR-repeaters in Nederland te programmeren. De portofoon weegt slechts 160 gram en gaat tenminste 10 uur mee op de standaard accu. Opladen gaat met een standaard mini-USB kabel.

Voor het programmeren is een programmeerkabel nodig die € 25 extra kost.

4 antwoorden
 1. zendamateur
  zendamateur zegt:

  voor de mensen die voor het eerste een portofoon gaan komen, mijn advies is; niet kopen. In gebieden waar het ontvangst net iets minder is met deze portofoon, kan je beter een cs700 kopen met een goede antenne er op. Dit soort portofoons met een korte antenne is leuk voor de fun als 2e portofoon en als de repeater 3 straten verder staat. Verwacht met zenden niet te veel met deze kleine antenne.

  Verder heb ik op de Belgische DMR website gelezen dat de porto (kwa geheugen) ook minder ruimte heeft en nog wat van dit soort zaken. Tjah, de SL4000 van Motorola is net zo klein maar meer mogelijkheden (al zit hier geen analoog op, maar je koopt hem tenslotte voor DMR-digitaal) en duurder van prijs.

  Lees eerst diverse forums voordat u deze gaat kopen. Voor uw eerste DMR portofoon raad ik deze af!

  • Manu - ON7FQ Sysop ON0AND DMR
   Manu - ON7FQ Sysop ON0AND DMR zegt:

   Ik heb zelf deze porto reeds geruime in gebruik, speciaal gekocht om dat ie gemakkeljk weg te steken is.
   Na verschillende tests gedaan te hebben kan ik u toch zeggen dat de pd365 niet moet onderdoen voor zijn grotere broers qua ontvangst, zenden wel iets minder door zijn lager zendvermogen.
   De grootste afstand die ik al heb kunnen overbruggen is 35km.
   Akkoord,er zit beperkt geheugen in, ondertussen al 64 plaatsen in de contactlijst en hij doet geen data en heeft geen gps.
   Al bij al, voor die prijs zéker een aanrader !

Reacties zijn gesloten.