AT publiceert lijst ingetrokken ATOF’s

AT_logoAgentschap Telecom heeft een nieuwe pagina op haar website ingericht waar zij een lijst publiceert van ATOF’s die ingetrokken zijn. Dit kunnen vergunningen zijn die verstrekt is, maar waarvan de termijn voor uitrol-verplichting verstreken is, alsook vergunningen die op verzoek van de houder zelf ingetrokken zijn. Met de publicatie wil AT iedere zendamateur een gelijke kans geven om een soortgelijk onbemand experiment te starten.

Momenteel staan er twee beschikbare vergunningen vermeld op de website. Het betreft hier de vergunning die voorheen in gebruik was voor het UHF-relais PI2FRL in Tytsjerk, Friesland, dat op verzoek van de vorige houder ingetrokken is. Ook stat de vergunning voor ATV-relais PI6HTV op de website. Deze vergunning is destijds verstrekt als vervanging van het bestaande ATV-relais in Den Haag, maar nooit van de grond gekomen.

Zendamateurs die interesse hebben in de vrij te geven vergunningen voor onbemand gebruik (ATOF) kunnen zich een maand na publicatie melden bij Agentschap Telecom, door het standaard forumlier ‘Onbemand amateurstation’, al dan niet voorzien van blokschema en extra motivatie, in te dienen bij de toezichthouder.

[wpws url=”http://agentschaptelecom.nl/onderwerpen/radiozendamateurs/juridisch-kader-radiozendamateurs/onbemand-frequentiegebruik-0″ selector=”table” on_error=”error_show”]

2 antwoorden
  1. Dick
    Dick zegt:

    Hallo, Ik zie in de lijst van AT dat PI3FRL is ingetrokken. Bij Tags staat PI2FRL. Is PI2FRL ook verdwenen of ingetrokken? Hij komt ook niet meer voor in de repeater lijst.

  2. Johan
    Johan zegt:

    PI3FRL Leeuwarden is al gedurende enige tijd uit de lucht. Frequentie 145,6375 MHz. Stadsrepeater. Naast PI3YSS zit er nog iets anders op de zelfde frequentie, maar geeft volgens mij digitale signalen, wie weet wat er op deze frequentie zit ? Op 70 cm zit volgens de lijst PI2ALW met een stadsrepeater in Wijnaldum = 430,0625 MHz sub-kanaal.

Reacties zijn gesloten.