Nieuwe functies op repeaterkaarten

kaartjeaprsRené, PC7X, heeft enkele nieuwe functies toegevoegd op de interactieve repeaterkaarten die voor PI2NOS en PI3UTR ontwikkeld zijn. Zo laten de kaarten ook APRS-stations zien. Mobiele stations die de tekst ‘PI2NOS’ of ‘430.1250 MHz’ meezenden in de statustekst krijgen daarbij een rode lijn zodat deze extra opvallen op de kaart. Ook wordt er geëxperimenteerd met Multilateratie (MLAT), waarbij op basis van signaalsterkte de positie op de kaart weergegeven wordt.

De laatste functie is nog experimenteel en werkt alleen als een station over minimaal 3 ontvangers binnen komt. Daarbij mogen geen signalen van 100% (signaal / ruis verhouding) neergezet worden. Het signaal van enkele vaste stations laat zien dat de berekende looptijd-verschillen op enkele kilometers na nauwkeurig zijn bij vaste en sterke mobiele stations.

De kaarten zijn te bekijken via de website pc7x.net. Het MLAT-experiment staat standaard uit en kan aangezet worden door in het menu linksboven het 4e item te selecteren en dan het 1e menu-item (Multilateraal experiment) aan te zetten.

1 antwoord
  1. Ron
    Ron zegt:

    Echt een leuke ontwikkeling die mij meer dan gemiddeld weet te boeien.
    Ik vind het überhaupt geweldig om te zien en horen, hoeveel tijd en energie gestoken wordt in dit project.

    73! Ron de PD1BT.

Reacties zijn gesloten.