CQ-PA november 2015 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het november nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 62-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

  • Een Multiband WSPR Zender, door PA0WV
  • Tussenstand NLC en afdelings Beker
  • Van Her en Der
  • Elders doorgebladerd
  • Propagatie voorspelling voor december

Beste VRZA’ers,

Afgelopen zondag 8 november jl. is mijn zoon Maurits geboren. Voor mij een zeer bijzonder moment en wat een prachtig mannetje is het geworden. Moeder en zoon maken het uitstekend. Op 4 november jl. zijn er radio zendexamens voor N en F afgenomen in Nieuwegein, door de Stichting Radio Examens. Ik hoop op een hoog slagingspercentage en dat er een goed aantal amateurs bij zijn gekomen. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd.

De DvdRA te Apeldoorn op 7 november jl. heb ik vanwege de bevalling helaas gemist, maar ik hoop uiteraard dat het voor alle bezoekers en standhouders een leuke dag is geweest.

Bij het publiceren van deze CQ-PA zal de nieuwe 5 MHz (60 meter) amateurband inmiddels in gebruik genomen zijn. Amateurs met een F-registratie mogen tussen 5.350 en 5.450 kHz op secundaire basis hiervan gebruik maken. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen (dus deel deze met de redactie!).

Begin december zal de VRZA samen met de VERON bij het AT aan tafel zitten voor het vervolg op een dialoogsessie eerder dit jaar. Wie op 5 december geen bezoek van Sinterklaas verwacht, kan naar de Dortmunder Amateurfunkmarkte. Het eind van 2015 komt in zicht, de dagen worden korter en de nachten langer. Het voordeel hiervan is dat de soldeerbout en de set vaak ook langer aan zullen staan. Hoewel, mijn zoon heeft waarschijnlijk hele andere plannen…

Namens het bestuur, 73,
Floris Wijnnobel PA1FW
Voorzitter VRZA