Berichten

Nederlands contact met de ISS

STS-133_International_Space_Station_after_undocking_5Op dinsdag 26 augustus omstreeks 11.36 uur (UTC) zal er contact zijn tussen het International Space Station (ISS) en Space Kamp in Noordwijk. Dat meldt Southgate ARC op haar website.

De verbinding zal mee te luisteren zijn op 145.8000 MHz en wordt opgebouwd door IK1SLD vanuit Noord-Italie en via internet doorgestuurd worden naar Noordwijk. Meeluisteren kan ook via Echolink (101377 en 277208) of het IRLP-netwerk (Discovery Reflector 9010).

Lees meer

Space Expo zoekt zendamateurs

Space_expoSpace Expo Noordwijk heeft een verzoek gericht aan de radioamateurs in onze regio om een amateurstation op te bouwen waarmee o.a. schoolcontacten geregeld kunnen worden met het International Space Station, hoorbaar maken van amateursatellieten en natuurlijk ook voor amateurverbindingen in het algemeen. Dus niet alleen VHF/UHF, maar ook op HF.

Aan het begin van de zomer is er een PI9-vergunning aangevraagd, maar deze is afgewezen, daar alle PI9 vergunningen door AT opnieuw beoordeeld gaan worden en zelfs ingetrokken gaan worden die niet voldoen aan de eis: Het behartigen van radioamateurisme!

Lees meer

Activiteit tijdens Open Monumentendag

Noordwijk_vuurtoren_PG6NZaterdag 14 september is voor de 27e keer Open Monumentendag. Het landelijk thema dit jaar is ‘Macht en Pracht’. In Noordwijk staan er, naast de bekende items als torens, kerken, musea, begraafplaatsen en molen, een aantal spectaculaire openstellingen en activiteiten op het programma.

Een van deze activiteiten wordt door de crew van PG6N ontplooit vanuit de Noordwijkse vuurtoren. Zendamateurs zullen enkele demonstratief van de hobby geven door bezoekers van de toren tussen 10.00 en 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina.

Keune Kust Week en PG6N

logo-keunekustVan 13 t/m 16 juni wordt voor de allerlaatste keer de Keune Kust Week in Noordwijk georganiseerd. Zendamateurs hebben de laatste jaren met het station PG6N dit evenement vanuit de vuurtoren geactiveerd. Ook is er een Kidsday georganiseerd in de grote tent met knutsel en soldeer activiteiten voor de kinderen. Dit jaar is PG6N nog op zoek naar enkele zendamateurs die willen helpen. Geïnterneerden kunnen zich melden bij Jaap van Duin (PA7DA). De contactgegevens zijn te vinden op zijn website.