PA00NEWS is voor een keer PA0AA

radioAanstaande vrijdag zal PA00NEWS eenmalig in de lucht zijn onder de oude call van de verenigingszender van de VERON, PA0AA. Dit is vooral bedoeld als knipoog naar de redactie van PI4AA die na deze maand stopt om de uitzendingen te verzorgen. “Ik vind dat ze dat al die tijd heel goed gedaan hebben en ik snap dat je ooit een keer iets anders gaat doen, maar omdat ze een erg leuke uitzending maakten is het toch jammer dat ze stoppen.”, aldus John Piek (PA0ETE), de man achter de uitzendingen van PA00NEWS.

Het gebruik van de call PA0AA is mogelijk door de bereidwillige medewerking van plaatsgenoot René, die in het dagelijks leven onder amateurs bekend staat als… PA0AA. René, eerder bekend als PA0RNI (niet te verwarren met PA2RNI), zendt a.s. vrijdag voor PA00NEWS onder zijn eigen call in een van tevoren opgenomen uitzending via de repeater PI3UTR uit.

De onderwerpen vrijdag die nu al bekend zijn, dat is allereerst weer een korte nieuwsuitzending, en daarnaast veel aandacht voor onze inmiddels continuing story over Nikola Tesla.

Zoals nu bekend is zijn er in totaal drie bijdragen voor de uitzendingen van andere amateurs.

Wim PA0WST vertelt een kort en interessant verhaal over zijn experimenten met LED-verlichting. Wat zit er bijvoorbeeld in in zo’n lamp die op 230V draait? Waar moet je op letten? Wat zegt de ‘kleurtemperatuur’?

Rob PD4ROB vertelt verder vol vuur over Nikola Tesla, over wie PA00NEWS de afgelopen twee weken ook al veel behandeld heeft.

Verder vraagt Chris PA3CRX aandacht voor verschillende ATV-activiteiten, waaronder de ATV-contest die binnenkort plaatsvindt.

Ten slotte is er vrijdag zoals iedere week ook weer het Engelstalige deel van de uitzending met in elk geval het amateurnieuws van de Amateur Radio Newsline en het propagatienieuws van de RSGB.

Meer informatie over de uitzendingen van PA00NEWS is te vinden op de website van PA0ETE.