Berichten

pi4aa

PI4AA op 3 november

Ook in november zal PI4AA weer gewoon uitzenden en wel, hoe kan het ook anders, op vrijdag de derde om 21:00 lokale tijd. Net als bijna altijd zullen we QRV zijn op 7073 kHz ±QRM, 145.325 MHz en 430.125 MHz via PI2NOS.

Ook deze maand heeft de redactie weer een paar leuke onderwerpen in petto. Natuurlijk is er een bijdrage over de JOTA-JOTI, gemaakt door Heather, PD3GVQ. Hans, PD0AC, heeft weer een bijzondere transceiver gevonden en praat ons daarover bij. Remco, PE1PIP heeft Jan, PA3FXB geïnterviewd over hoe een rijksmonument een belangrijke rol speelt in de moderne wetenschap.

 

pi4aa

PI4AA in maart

Vrijdag 3 maart om 21:00 lokale tijd komt PI4AA weer in de lucht op de inmiddels bekende frequenties 7073 kHz (±QRM), 145.325 MHz en 430.125 MHz via PI2NOS.

Ook deze maand zit het programma weer boordevol. Natuurlijk is er het korte nieuws en het DX-nieuws, maar er zijn dit keer maar liefst twee interviews. Heather, PD3GVQ is op bezoek geweest bij Henk, PA0HPV, de secretaris van de stichting radio-examens. Remco, PE1PIP heeft met Ben, PE5B gesproken over NVIS. Wat dat precies is wordt helemaal duidelijk in het interview.

Tussen dat alles door hebben we weer twee technische bijdragen. De eerste is van Hans, PD0AC en gaat over de nieuwe portofoons van Yaesu. De tweede is van Remco, PE1PIP en is een vervolg op zijn FreeDV verhaal van vorige maand.

Al met al is er voldoende reden om vrijdag weer af te stemmen op PI4AA!

pi4aa

PI4AA november 2016

Vanavond zal PI4AA weer in de lucht komen, en wel in een compleet nieuwe vormgeving. Om 21:00 lokale tijd (20:00 UTC) zijn we te horen op 7073 kHz ± QRM, 145.325 MHz en via PI2NOS op 430.125 MHz.

Na een woordje “van de hoofdredacteur” over de nieuwe vormgeving horen we Rene, PE1GDP die het korte nieuws presenteert en het DX-nieuws door Remco, PA3FYM.

In de techniekhoek gaat Remco, PE1PIP in op de amsat phase 4 satellieten en Mischa gaat, in het kader van het PI4AA radio report in op de in’s en out’s van het vossenjagen.

Als klap op de vuurpijl een mini-special over de JOTA, waarin Mariëtte, PA1ENG en Heather, PD3GVQ op bezoek gaan bij verschillende scoutinggroepen.

pi4aa

PI4AA vanavond weer in de lucht

pi4aaVanavond komt, voor het eerst na de zomervakantie, PI4AA weer in de lucht. Vanaf 21:00 lokale tijd zullen ze te horen zijn op 7073 kHz (±QRM), in de omgeving Hilversum op 145.325 MHz en 430.125 MHz via PI2NOS.

Net als altijd heeft de crew weer zijn best gedaan om een leuke uitzending samen te stellen. Naast de gebruikelijke korte nieuwsitems en het DX-nieuws zal Hans ons een alternatieve manier vertellen om de discussie rond antenne’s met verhuurders te voeren.

Als afsluiting is er, in samenwerking met deze website, een special over de invoering van de D-machtiging 40 jaar geleden.

Na afloop van de uitzending zal de crew op PI2NOS en op 40 meter, als de condities meewerken, een ronde houden.

pi4aa

PI4AA Juli 2016

pi4aaOp deze eerste vrijdag van de maand is het natuurlijk, om 21:00 uur lokale tijd, tijd voor PI4AA. Zo vlak voor de vakantie is het de redactie weer gelukt om een leuke uitzending samen te stellen.

Natuurlijk gaat de uitzending beginnen met de korte nieuwsitems, waarin René, PE1GDP, ons op de hoogte brengt van het laatste nieuws op het gebeid van het radioamateurisme. Daarna volgt het DX-nieuws van Remco, PA3FYM, met alles wat je wilt weten over de DX-pedities die je de komende maand op de band kunt vinden.

De tweede helft van het programma staat in zijn geheel in het teken van de HAMRADIO in Friedrichshafen, waar een deel van de crew heen is geweest. Mischa, PA1OKZ, laat ons meeproeven van de sfeer op de beurs, waarna Remco, PE!PIP op zoek gaat naar de laatste technische ontwikkelingen.

PI4AA is dus vanavond, vrijdag 1 juli 2016 om 21:00 uur in de lucht en wel in de 40 meter band rond 7073 kHz, afhankelijk van de QRM, in de 2 meter band op 145.325 MHz en op 70 centimeter via PI2NOS op 430.125 MHz.

Lees meer

pi4aa

PI4AA juni 2016

pi4aa

Vanavond, vrijdag 3 juni 2016 op 21:00 uur lokale tijd is het weer tijd voor een nieuwe uitzending van PI4AA. Hierover scheef de crew eerder deze week op facebook:

…”Natuurlijk gaan we beginnen met het korte nieuws en DX-nieuws. Daarna zal Hans, PD0AC, ons uitleggen hoe we de storing die van een schakelende voeding komt kunnen meten en ook kunnen voorkomen. Mischa, PA1OKZ, praat in het PI4AA Radio Report met Dustin, PE1OZS, over het Lora WAN, wat is het, hoe werkt het en wat kan je er dan mee? Tot slot krijgen we van Remco, PE1PIP, een kort overzicht van de aankondigingen op het gebied van digital voice die op de Dayton Hamvention zijn gedaan.”

Lees meer

pi4aa

PI4AA ook in april weer QRV

pi4aa

Ook vanavond zal PI4AA weer uitzenden, het is immers de eerste vrijdag van de maand. Zoals altijd begint de uitzending met het korte nieuws, met daarin onder andere een kort verslag van het amateur overleg van 16 februari j.l. Vervolgens brengt Remco, PA3FYM in het DX-nieuws de DX-pedities uit ons koninkrijk en de opvallende expedities elders.

Daarna duiken we de techniek in. Eerst praat Remco, PE1PIP ons bij over de ontwikkelingen op het gebied van digitale spraak. Daarna gaat Hans, PD0AC in op een handig appje voor de zelfbouwer. In het PI4AA Radio Report praat Mischa, PA1OKZ ons bij over de techniek achter de bovenregionale repeaters.

Als afsluiting het YL-nieuws door Claudia, PD5AX en een korte mededeling van Peer, PA2PBT over onze QSL-kaarten.

Lees meer

pi4aa

PI4AA uitzending maart 2016

pi4aaVanavond vindt er weer een nieuwe uitzending plaats van PI4AA, de verenigingszender van de VERON! Deze maand zit de uitzending weer vol met interessante onderwerpen die relatie kennen tot onze radiohobby of hebben er zijdelings mee te maken.

In deze uitzending wordt een variatie van actueel nieuws gegeven, inclusief de leukste DXpedities voor met name de Nederlandse zendamateurs. Ook de YL komt deze maand weer uitgebreid aan bod dankzij de dames van (proud to be) PI4YLC!

In Nederland neemt de belangstelling voor System Fusion gestaag toe, daarom is het nodig tijd om eens uit de doeken te doen hoe het staat met de Nederlandse System Fusion repeaters, of beter gezegd misschien het gebrek er aan.

Tenslotte is ook deze maand weer een radioreport te horen. Dit keer vertelt het radioreport de ins en outs over het het digitale radiosysteem DAB+ in een interview met Joost, PE1RMN die zicht in het dagelijks leven met deze technologie bezighoudt.

De uitzending van PI4AA is ook vanavond weer te beluisteren op 7073kHz, de bovenregionale repeater PI2NOS op 430.125MHz en in midden Nederland op 145.325MHz. Na de uitzending vindt zoals gebruikelijk weer de inmeldronde plaats via 40 meter en PI2NOS. Mocht je nog geen PI4AA QSL kaart hebben, vergeet dan niet om hier tijdens de inmeldronde om te vragen!

Lees meer

pi4aa

PI4AA uitzending februari 2016

pi4aa

Ook in februari is PI4AA weer in de lucht, en natuurlijk is dat vanavond, vrijdag 5 februari om 21:00 lokale tijd. De frequenties zijn, zoals altijd: 7073 kHz, 145,325 MHz en 430,125 MHz via PI2NOS. De onderwerpen zijn vanavond:

  • Kort nieuws
  • DX nieuws
  • De ether, hoe komen we daar eigenlijk aan?
  • Solderen zonder soldeerbout
  • De Tytera MD380 is gehacked

Na afloop van de uitzending is er op 40 meter (als de condities meewerken) en op 70 cm een inmeldronde.

Lees meer

pi4aa

Uitzending PI4AA op 4 december 2015

pi4aaVrijdagavond 4 december wordt om 21:00 uur lokale tijd de nieuwste PI4AA uitgezonden. PI4AA blijft in beweging en ook vanavond is er een nieuw element aan de uitzending toegevoegd: “Op bezoek bij”.

De uitzending is, zoals gebruikelijk te ontvangen op 7073 kHz in de 40 meter band (± QRM) via PI2NOS op 430.125 MHz en in en om het Gooi ook op 2 meter op 145.325 MHz.

De onderwerpen zijn deze maand onder andere:

  • Kort nieuws
  • DX nieuws
  • Op bezoek bij: PD2ODR gaat op bezoek bij PA0RBT
  • De PI4AA activiteitenkalender

Lees meer