PI3UTR wordt Megarepeater

Tijdens de 35e Ballonvossenjacht die komende zondag plaatsvindt wordt PI3UTR een Megarepeater. Na overleg met Agentschap Telecom is er toestemming verleend om de antennes – die normaal op circa 200 meter staan – te plaatsen in de top van de mast op liefst 350 meter hoogte. Zo kan de repeater echt landelijk gebruikt worden ter ondersteuning van de organisatie achter de jaarlijkse Ballonvossenjacht.

Speciale dank gaat uit naar de beheerders van PI3ZOD (Zuid Oost Drenthe) die gedurende deze dag de repeater uit zullen schakelen om eventuele verstoringen in Noord-Oost Nederland te voorkomen. De uitgangs frequentie 145.6250 Mhz wordt verder niet gebruikt binnen de landsgrenzen.

Naast PI3UTR op VHF zal PI2NOS op UHF gebruikt worden. Ook zal de organisatie actief zijn op de 40-meter band, binnen het gedeelte waar het voor Novice amateurs actief mogen zijn. De speciale call PH35BFH zal gebruikt worden. Misha van Santen (PA1OKZ): “De callsign PH35BFH laat zichzelf vrijwel omschrijven immers luchtvaartuigen beginnen altijd met Papa Hotel, het is de 35e keer én de BalloonFoxHunt als suffix is een inmiddels welbekend begrip geworden en voor iedereen te begrijpen! Zorg dus dat je één of meerdere QSO’s met ons logt op de 15e!

7 antwoorden
  1. Rene PA2RU
    Rene PA2RU zegt:

    De repeater PI3ZOD is al enkele weken uit de lucht ivm onderhoud…
    Daarbij voorzie ik een gigantische puinzooi als deze in de lucht komt tijdens de jacht…dat is al jaren zo en dat zal nu ook het geval zijn..
    Nu mag je ook hopen dat de piraat die UTR al tijden teistert zijn gemak houd..

Reacties zijn gesloten.