Berichten

Special Event Station PA14SAIL

PA14SAILTijdens de Tall Ship Races die in de eerste week van juli in Harlingen plaatsvinden zal een special event station actief zijn onder de call PA14SAIL. Deze wordt geactiveerd door PE1CDA.

In totaal zullen tussen 3 juli en 6 juli a.s. 65 grote schepen uit 15 verschillende landen de kleine havenstad Harlingen bezoeken. Harlingen is daarbij de starthaven van de race die via Fredrikstad en Bergen in Noorwegen naar Esbjerg in Denemarken voert.

Lees meer

Inhoudsopgave Electron juli 2014

cover-juli-2014Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de Veron leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Bij de voorpagina
Dit jaar is de JOTA-JOTI op 17, 18 en 19 oktober! Tijdens dit weekend zoeken vele scouts weer contact met elkaar via de amateurradiozenders en het internet. Bij dit wereldwijde evenement is de hulp van zendamateurs enorm belangrijk!

Software Defined Radio: de andere kant van de interface
In deze aflevering gaat Jan van Katwijk in op het begrip ‘sample’ en wat we er zoal mee kunnen, en geeft hij een globaal overzicht van sommige aspecten van de SDR-J swradio.

Pico QRP en Energy Harvesting
De redactie van Electron be- schreef in 1975 een handgevoede QRP-telegrafiezender naar idee en ontwerp van Hans PA0HWE (nu ON4CDU).
Lees meer