Berichten

DMR-repeater PI1APD uitgeschakeld

Vandaag is de PI2NOS-ontvanger in Apeldoorn uitgeschakeld. Ook de DMR-repeater PI1APD is uitgezet. Dat schrijft een van de beheerders op Facebook. Dit omdat het opstelpunt in Apeldoorn niet meer gebruikt kan worden.

Eerder al werden zenders en ontvangers van PI2NOS in Noord-Nederland afgeschakeld, alsook delen van Zuid-Nederland waaronder de ontvanger in Breda. Hobbyscoop heeft eerder aangekondigd haar systemen deels af te gaan bouwen.

PI2NOS activeert ontvanger in Groningen

pi2nosGisteren zijn Paul (PE1RJV) en Mischa (PA1OKZ) een rondje in Nederland gaan doen. De DMR-repeater van Apeldoorn had een defecte voeding. Deze is vervangen. Vervolgens ging de rit door naar Groningen, waar een nieuwe ontvanger voor PI2NOS geïnstalleerd werd.

Na het verplaatsen van de antenne in Smilde bleek de dekking het te laten afweten, reden om de plaatsing van de extra ontvanger naar voren te schuiven. Met het activeren van de ontvanger in Groningen beschikt PI2NOS inmiddels over 15 diversity ontvangers in Nederland.

Lees meer

PI1MEP D-star relais is QRT

D-starGisteren schreven we al over het CoVersity project dat de de van PI1MEP zou gebruiken voor het doen van enkele tests. Het aanzetten van PI2NON, de coversity repeater, is D-start relais PI1MEP QRT gegaan.

Hiertoe heeft de repeatercommissie besloten.

Lees meer

Nieuwe frequentie voor PI1APD

pi1apdHet gecombineerde D-star en DMR-relais PI1APD heeft een permanente ATOF gekregen en krijgt daarmee een andere frequentie. Gisteren in de namiddag is het relais omgezet. De DMR-repeater zit op het Hytera-netwerk zoals ook de omzetters in Utrecht en Zelhem (Doetinchem) op dit netwerk aangesloten zitten. PI1APD zend uit op een mast van ruim 100 meter hoogte boven straat niveau, gezien de hoogte van Apeldoorn nabij de Veluwe is dit een hoogte van ruim 180 meter boven NAP.

Lees meer