PI2NOS activeert ontvanger in Groningen

pi2nosGisteren zijn Paul (PE1RJV) en Mischa (PA1OKZ) een rondje in Nederland gaan doen. De DMR-repeater van Apeldoorn had een defecte voeding. Deze is vervangen. Vervolgens ging de rit door naar Groningen, waar een nieuwe ontvanger voor PI2NOS geïnstalleerd werd.

Na het verplaatsen van de antenne in Smilde bleek de dekking het te laten afweten, reden om de plaatsing van de extra ontvanger naar voren te schuiven. Met het activeren van de ontvanger in Groningen beschikt PI2NOS inmiddels over 15 diversity ontvangers in Nederland.

PA1OKZ_groningenDe ontvanger in Groningen staat op een hoogte van circa 120 meter en bestrijkt daarmee de gehele provincie en delen van Drenthe.

Meer informatie is te lezen op de website hobbyscoop.nl (nieuwsbericht van 25-11-2015).

De komende weken zal de crew zich richten op de activiteiten die gepland staan in de Gerbrandytoren, waar diverse repeater systemen verplaatst ,moeten worden van de mastcabine op 220-meter hoogte naar het betonnen deel. In totaal gaat het om 4 volle 19″ racks. Ook zal een oplossing gevonden moeten worden om extra lengtes coax – ruim 150 meter – voor de diverse banden te monteren. Meer informatie hierover is te vinden in dit nieuwsbericht.

9 antwoorden
 1. Hans Engelen
  Hans Engelen zegt:

  Het werk wat Mischa en Paul doen is echt geweldig! Niets dan lof!!Toch nog even een vraag:Komt er nog een RX/ ev TX ergens in het zuiden(limburg)Heel Nederland is nu bedekt behalve het zuiden heb ik het idee.

  • PA2RY / Roy
   PA2RY / Roy zegt:

   Op mijn mobiele setje kan in repeater Nijmegen ontvangen tot de lijn Weert – Roermond. De zender in M-NL komt ongeveer tot de randweg van Eindhoven. De meest geschikte plek zou mij persoonlijk ergens in de buurt van Echt – Sittard lijken. Zo heb je met 1 zender /ontvanger extra geheel Limburg en een groot deel van oostelijk Belgie te pakken.

 2. Flipje Verschuur
  Flipje Verschuur zegt:

  Ben sinds enkele maanden bezig met t leren v m’n N-licentie (“REGISTRATIE” moet je tegenwoordig zeggen) 😉
  Ik ben (altijd al) GRUWELIJK geïnteresseerd geweest in radiocommunicatie en elektronica in t algemeen, en mag bv (nu al) héél graag geregeld luisteren naar bv ’n Lodewijk (PA3BNX) die niet alleen veel (b)lijkt te weten, maar het ook vaak op ’n “Jip & Janneke manier” weet over te brengen (Ècht ’n gave)!! En verder het dagelijkse beluisteren vh nieuws van: John (PA0ETE), om zo “bij te blijven” “up to date te blijven” en alvast bekend(er) te raken vh wereld(JE) waar ik graag binnenkort deel v hoop uit te maken.. (wil dus graag spoedig examen doen)…

  Echter… doet het me met enige regelmaat (nu al) wat “verdriet” (niet wollig of triest bedoeld), dat er de laatste weken/maanden door sommige mensen voor “overlast/irritatie) wordt gezorgd (knijpen,storen, rare gesprekken) en daarmee het plezier van zendamateurs (ook in spé) behoorlijk op de proef stelt !!

  Ik heb nu al ’n keer of 5 de gedachte gehad van: “ach… de cursusstof vind ik in principe al leuk om te leren en voelt als “snoep” voor mij om me hiermee bezig te houden en verhoogd sowieso mij kennis in het geval dat het “gallen en storen” op de 70cm & 2mtr zo blijft of erger wordt en ik alsnog zal besluiten niet of nagenoeg geen qso’tjes te draaien…
  Ook het gegeven dat reeds meerdere zendamateurs (ook mede door t invoeren vd registratiekosten), overwegen/bekijken/peinzen om te zien of ze de mike niet aan “de spijker”zullen hangen, maar DEFINITIEF met een spijker aan de muur zullen nagelen, púúr in 1e instantie doordat mensen WÈL (net als ik) n goedkope “bami porto” aanschaffen, maar vervolgens niet “het traject dóóórzetten” om daarmee dan ook de cursus gaan volgen met als doel het examen te halen…

  Deze hobby “MÀG NIET” ten onder gaan ! ! !

  P.s. Ik hoorde vanmiddag (16/1 +/- 14u) enkele zendamateurs elkaar al moed inspreken onder het mom van: “laten we er maar in berusten dat dit “gewoon” hoort bij deze tijd… bij de verhuftering vd maatschappij… bij het feit dat iedereen eenvoudig maar “gewoon schijt” heeft aan alles…

  Ik vind het gewoonweg “te triest voor woorden” dat gedupeerden denken elkaar moed in te MOETEN spreken omdat DAT de enige manier is om ermee om te gaan, in plaats van de welverdiende gedachte dat “rotte appels” van tijd tot tijd sowieso door “de boer” (AT) uit de “zendamateur-mand” worden gehaald !!

  Dit laatste is zéér zéker NIET als steek bedoeld naar het AT die ongetwijfeld met prioriteiten en tijdsdruk te maken heeft, maar ik zou het wel erg jammer vinden als dit soort zaken voor hen onder de “kruimel werkzaamheden”zou vallen !!

  Ten slotte: ” ’n tipje van Flipje”: geef n aantal loyale bekende betrouwbare zendamateurs (qua QTH verdeeld over NL de mogelijkheid “een (globale) meting te kunnen doen en een specifiek telf nr, zodat een 5 a 10 mensen afhankelijk vh signaal waarmee het signaal van de betreffende storende “droeftoeter” kan worden doorgebeld aan het AT… deze kan dan wellicht énorm tijd besparen aan uitzoeken en peilen en dus besparing van €€€ !!

  Ik hoop dat jullie (tijdelijk) kunnen (willen) begrijpen dat ik ECHTE naam niet onder dit stukje zet…
  want ondanks dat ik NIET stoor of HEB gestoord luister ik wel dagelijks op mijn bami porto (leerzaam, nieuwtjes opdoen en bijblijven, de diverse stations alvast van naam/stem en call leren kennen…. en natuurlijk de “radioslang” bijspijkeren…. QSO ?!!!! 😉

  Groeten en tot spoedig!!
  Flipje (dan maar)…. 😉

Reacties zijn gesloten.