PI2ZLB komt terug in Limburg

PI2ZLBDe Zuid-Limburgse repeater PI2ZLB komt binnenkort terug in de lucht. Santino (PD8S), beheerder van de Amsterdamse repeaters, heeft de oude repeater en cavity filters afgelopen week opgehaald bij de vorige beheerder.

Momenteel wacht hij op terugkoppeling van Agentschap Telecom voor de toewijzing van een frequentie. Daarna kan begonnen worden met het testen en afregelen van de apparatuur.

“Ik had gehoopt om 430.200 Mhz te mogen gebruiken, net zoals in Amsterdam. Dat maakt het uitwisselen van onderdelen zoals filters makkelijker”, laat Santino weten. “Deze wordt echter gebruikt in Duitsland dus naar alle waarschijnlijkheid krijgen we een andere frequentie toegewezen”.

Santino heeft grootse plannen voor de regio Zuid-Limburg. Omdat het landschap nogal heuvelachtig is wordt het zeer moeilijk om met een repeater een geode dekking te krijgen. Daarom is hij op zoek naar twee extra repeaters en filters om deze later toe te voegen in het nieuwe netwerk in Zuid-Limburg. Mochten lezers nog een repeater of filters hebben liggen en deze willen doneren kunnen ze contact opnemen met PD8S via deze website.

PI2ZLB-binnenkant

De binnenkant van de repeater. Omdat Agentschap Telecom een nieuwe frequentie zal tijwijzen is de nieuwe beheerder ook nog op zoek naar kristallen voor de 430/430 Mhz. Mocht een zendamateur deze nog hebben liggen kan er contact opgenomen worden met PD8S.

6 antwoorden
 1. Beau
  Beau zegt:

  In Duitsland heb je geen eens repeater op 430.200 zitten, daar hebben ze alleen maar -7,6 shift repeaters. Lijkt me sterk dat ze daar dan last van hebben. In Gennep heb je wel een repeater op 430.200 zitten.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Als je niets hoort wil nog niet zeggen dat er geen station zit. In Duitsland zitten de ingangen tussen 430.600 en 431.825 Mhz (25Kc raster).

 2. Hein PA3HDZ
  Hein PA3HDZ zegt:

  De 70 cm repeater heeft in Zuid Limburg onder de roepletters PI2ZLB nooit gedraaid en kan dus ook niet als zodanig terug keren. Volgens mij hebben de VERON & VRZA sinds jaar en dag wel de optie om deze te beginnen en is bij PI3ZLB alles zover klaar om daar ook 70 cm te gaan maken. Wel is PI2MST in Maastricht lokaal actief geweest en ik denk dat Santino deze repeater bedoelt. Ben benieuwd welke locatie hij gevonden heeft

 3. PA3HDZ Hein
  PA3HDZ Hein zegt:

  Aangezien ik voorgaand bericht niet kan wijzigen of verwijderen bij deze de volledige reactie van Tom PC5D (Veron A22)

  Dag Hein

  nog de beste wensen.

  Bij het voorbereiden van de zondagochtendronde zag ik ook jouw reactie op hamnieuws.nl/pi2zlb-komt-terug-in-limburg/
  “De 70 cm repeater heeft in Zuid Limburg onder de roepletters PI2ZLB nooit gedraaid en kan dus ook niet als zodanig terug keren. Volgens mij hebben de VERON & VRZA sinds jaar en dag wel de optie om deze te beginnen en is bij PI3ZLB alles zover klaar om daar ook 70 cm te gaan maken. Wel is PI2MST in Maastricht lokaal actief geweest en ik denk dat Santino deze repeater bedoelt. Ben benieuwd welke locatie hij gevonden heeft”

  Inhoudelijk klopt dit niet helemaal
  Voor een regiorepeater op 70 cm ligt de call PI2ZLB voor de hand; echter tot op heden is er alleen tijdelijk een onbemande stadsrepeater operationeel geweest.
  Er is bij de huidige 2m repeater PI3ZLB géén praktische mogelijkheid om daar ook 70cm aan toe te voegen.
  Ik wil voorkomen dat en er onnodig en ongewenst discussies ontstaan of verwachtingen worden gewekt.

  Kan jij je reactie op die webpagina corrigeren of weghalen?

  Ik schat in dat er binnen de regio slechts zeer beperkt behoefte is aan een 70cm repeater, mede door de beschikbaarheid van repeaters net over de grens. De verhouding tussen baten en benodigde inspanning liggen daardoor ongunstig.

  73 Tom

Reacties zijn gesloten.