Berichten

25 jaar Kempische Amateur Radioclub

In 2018 bestaat de Kempische Amateur Radioclub 25 jaar. Zij starten het jubileumjaar tijdens de jaarlijkse Radiomarkt in Bladel op zondag 17 december 2017. Er wordt een bedrag van 450 euro door de radioclub en sponsoren beschikbaar gesteld voor de meest originele ideeën op het gebied van Nieuwe Techniek.

Alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van radiotechniek, SDR, IOT, drones, Arduino, Raspberry Pi, etc. zijn welkom. Men kan op deze wijze kennis maken met “de wereld achter de knopjes”. Naast de techniek mogen het ideeën zijn in dit veld op het gebied van infrastructuur, onderwijs en bevordering van activiteiten.

Je kunt meedingen naar deze prijs door je idee te mailen en je mag het presenteren aan het publiek op de radiomarkt op 17 december a.s. De inzendingen worden gepubliceerd op de website en de leden van de club kiezen de winnaar tijdens een extra vergadering in januari. De prijsuitreiking zal begin 2018 plaats vinden.

De deelname staat open voor iedereen, het doel is om zelfontwikkeling in de nieuwe techniek en activiteiten te bevorderen. Meer informatie: PI4KAR.net.

DIGIdag in Bladel afgelast

digitaalDe DIGIdag, die volgende week zaterdag 11 april a.s. zou plaatsvinden in Bladel, gaat niet door. De organisatie heeft hiertoe besloten door de slechte toestand van het terrein waar dit evenement plaats zou vinden.

“Het is naar ons inzien niet verstandig om in deze tijd van het jaar een dermate grote activiteit te houden wanneer de grond nog een complete modderpoel is.”, aldus de organisatoren, zo valt te lezen op de website van PI4KAR.

Lees meer

DIGIdag in Bladel

digitaalOp zaterdag 11 april vindt er tussen 11.00 en 18.00 uur een DIGIdag plaats in Bladel. Onderwerpen zijn onder andere D-star, DMR, FreeDV en System Fusion. Digitale spraak dus. Iedereen is welkom bij clubstation PI4KAR.

Vorig jaar werd deze dag voor het eerst georganiseerd door de radioclub. Door het succes komt er nu een vervolg.

Lees meer

Radiomarkt in Bladel

PI4KARZondag 20 december vindt er een radiomarkt plaats in Bladel. Deze zal wederom plaatsvinden bij Zalencentrum Den Herd aan het Emmaplein 4 in Bladel. De organisatie is in handen van de Kempische amateurradio club, beter bekend als PI4KAR.

Aandacht is er voor de radioamateur en verwoede zelfbouwer van elektronica  en computers, maar natuurlijk is het ook een goede gelegenheid om collega amateurs te ontmoeten en weer eens bij te praten over het afgelopen jaar.

Lees meer

D-star en DMR-meeting in Bladel

digitaalOp zaterdag 12 april vindt er tussen 11.00 en 15.00 uur een gecombineerde D-star en DMR-meeting plaats in Bladel. Iedereen is welkom bij clubstation PI4KAR.

Er vinden die dag diverse presentaties plaats over beide technieken en onder de bezoekers worden twee DV Mega printen verloot. Afsluitend wordt er om 15.00 uur een barbecue georganiseerd.

Lees meer

Evenementen

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op