Berichten

Tytera MD380 gehacked

Tytera-MD-380Enkele zendamateurs zijn erin geslaagd de Tytera MD380 DMR-portofoon te hacken. Hoewel de processor en JTAG beschermd was tegen uitlezen, hebben de Chinese software developers weinig aandacht besteedt aan verdere beveiliging.

Het resultaat is een werkende eigen firmware die geschreven is voor deze portable DMR-portofoon, met mogelijkheden om in de toekomst ook andere modulatie-soorten als D-Star, ACPO P25 en System Fusion. De ‘hackers’, KK4VCZ, DD4CR en W7PCH werken inmiddels aan deze opties.

Lees meer

‘Een portofoon met 20km bereik’

line-of-sightVoor wie het gemist heeft: Hans, PD0AC, heeft vorige week een interessant artikel geschreven op zijn website hamgear.wordpress.com. Daarbij wordt op een goede manier onderbouwing gegeven over het maximale theoretische bereik van radio-apparatuur en gehakt gemaakt van beweringen die fabrikanten van PMR-apparatuur vaak doen over het bereik van hun handsets.

Lees meer

BOL.com stopt verkoop portofoons

bol.com-logoBOL.com heeft naar aanleiding van vragen en publicaties besloten te stoppen met de verkoop van de ‘speelgoedportofoons‘ waar Hamnieuws.nl vrijdag over schreef. Dat heeft PR-manager Maurice Nieuwland vanmorgen laten weten.

Vanaf morgen zullen de portofoons niet meer beschikbaar zijn in het assortiment van de webshop.

Lees meer

‘Speelgoedportofoons’ bij BOL.com

bol.com-logoWebshop BOL.com, ooit begonnen met boeken, heeft haar assortiment onlangs uitgebreid. Nieuw in de webshop zijn portofoons van Chinese afkomst.
Op zich geen probleem, ware het niet dat de radiozendapparatuur bijna als speelgoed aangeprezen wordt aan consumenten. Daarbij wordt geen melding gemaakt van het feit dat een vergunning noodzakelijk is en bezit in bruikbare toestand verboden is.

Lees meer