Berichten

Regels PACC stilletjes gewijzigd

pacc-contest-logoKomend weekend vindt de PACC contest weer plaats. Waar een Nederlandse zendamateur op HF doorgaans totaal niet interessant is om te werken voor een DX-station – we staan op de 10e plaats van onder  van the ‘Most wanted DXCC‘ lijst – staat de Nederlandse zendamateur komend weekend wel in de belangstelling van collega’s wereldwijd. Het is dus vooral roepen op een vaste frequentie en niet fietsen ten zoeken naar tegenstations.

Lees meer

Video prijsuitreiking PACC-contest

PACC-2013Steven van der Put (PA3S) is een van de drijvende krachten achter de PACC contest. Tijdens de prijsuitreiking, die afgelopen zaterdag tijdens de Veron HF-dag in Apeldoorn plaatsvond, heeft hij zijn videocamera mee laten draaien.

Te zien zijn de presentatie van Randy Thompson (K5ZD) over de nieuwe regels die gelden bij de CQ-contesten alsook de prijsuitreiking van de PACC contest.

Bij elkaar een 20-tal minuten aan video materiaal.

Lees meer

Prijzen voor de PACC-contest

PACC-2013Komende zaterdag worden de prijzen voor de PACC-contest uitgereikt tijdens de Veron HF-dag in Apeldoorn. Steven van der Put (PA3S) poste vanmiddag een foto op de Facebook-pagina van de PACC. Een ieder die prijzen gewonnen heeft kan deze komende zaterdag – persoonlijk of vertegenwoordigd – afhalen tijdens de HF-dag.

In totaal worden er 57 prijzen uitgereikt in de verschillende categoriën. Er zijn xtra prijzen beschikbaar. In tegenstelling tot wat in de brief stond, wordt er niet 1 prijs per categorie uitgereikt maar krijgt iedereen ie een top 3 plaats behaals heeft een prijs. Niets gewonnen? PACC2014 vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2014.

Lees meer