Berichten

Electraft komt met de KX2

 

elecraft-logoElecraft komt met de KX2 ultraportable zendontvanger. Dit is een kleine broer van de reeds bestaande KX3 zendontvanger. Het bereik loopt van 3,5-30 MHz. Het uitgangsvermogen is maximaal 10 Watt, waarmee de zendontvanger in de categorie QRP-tranceivers valt.
In vergelijking met zijn grote broer mist deze zendontvanger dus ondersteuning voor de 160-meter en 6-meter band, alsook de optie om een 4-meter of 2-meter transverter in te bouwen. De reden hiervoor is simpel: de zendontvanger moest erg compact gebouwd worden.

Lees meer

X1M 5-Band QRP-Transceiver Kit

X1M_frontOp diverse weblogs is er al over geschreven: de X1M 5-bands QRP transceiver. Dit weekend verscheen bij bij Wimo in de webshop. Voor de prijs van 299 euro (tijdelijk 270 euro met gratis verzending) is de set bestelbaar. De levering is in kit-vorm, dus nog wel zelf even in elkaar zetten. Alle componenten zijn echter al gesoldeerd. Het is dus letterlijk de printplaten in elkaar en in de behuizing steken om ermee aan het werk te kunnen gaan.

Lees meer

Nieuwe portofoon voor HF-banden

tokyo-hy-power-logoTokyo Hy-Power staat vooral bekend om de levering van (solid-state) eindtrappen. Minder bekend is dat zij in het verleden een HF portofoon hebben uitgebracht voor de 40, 15 en 6-meter band, de HT-750. Op de Hamvention heeft de leverancier de opvolger aangekondigd dat alle HF-banden tussen 40 en 6-meter moet dekken en ook nog eens een ingebouwde antenne-tuner bevat, de XT-751. De HT heeft een output vermogen van 5 Watt.

Lees meer