Electraft komt met de KX2

 

elecraft-logoElecraft komt met de KX2 ultraportable zendontvanger. Dit is een kleine broer van de reeds bestaande KX3 zendontvanger. Het bereik loopt van 3,5-30 MHz. Het uitgangsvermogen is maximaal 10 Watt, waarmee de zendontvanger in de categorie QRP-tranceivers valt.
In vergelijking met zijn grote broer mist deze zendontvanger dus ondersteuning voor de 160-meter en 6-meter band, alsook de optie om een 4-meter of 2-meter transverter in te bouwen. De reden hiervoor is simpel: de zendontvanger moest erg compact gebouwd worden.

Met een adviesprijs van $750 dollar heeft Elecraft een betaalbare zendontvanger gebouwd die vooral interessant is voor portable gebruik op velddagen of tijdens SOTA-activaties. Zijn grote broer kost – gebouwd – 300 dollar meer. De KX2 is enkel compleet gebouwd te verkrijgen. Dit in tegenstelling tot de diverse ‘ zelfbouw’ kits van Elecraft. Dit omdat door zijn zeer geringe afmetingen de onderdelen, connectors en componenten te klein worden voor zelfbouw, aldus Elecraft.

kx2_large

Een 2.6 Ah LiOn accu is optioneel te verkrijgen, hetzelfde geldt voor een ingebouwde LiOn lader. Ook de ingebouwde antennetuner is optioneel te bestellen, alsook de microfoon of aangebouwde seinsleutel.

Meer informatie is te vinden op de website van Elecraft.

4 antwoorden
 1. paul
  paul zegt:

  Lijkt me een prachtig apparaatje.

  Wegens ondoordringbare woonwijk man-made noise heb ik mijn K3 line moeten verkopen, maar hiermee kun je lekker het bos in zonder storing!

  Mooi ook dat de crowd-sourced ontwikkeling van de K3 in de KX3 en KX2 is doorgevoerd.
  Verfijningen van de K3 DSP algorithms & user interface vind je ook in de KX2&3.

 2. MPX
  MPX zegt:

  Over het algemeen is 10 Watt geen QRP, maar daar zijn de meningen over verdeeld.

Reacties zijn gesloten.