Repeater PI3TWE werkt weer

PI3TWEAfgelopen maand hebben diverse zendamateurs met ondersteuning van Tobias van KPN Telecom, een aantal cruciale reparaties uitgevoerd op de watertoren van Eibergen. Het lijkt erop dat de 2 meter repeater nu weer kraakvrij is. Het wegvallen van de audio is nog een restpunt uit de repeater besturing.

Wat is er gebeurd:
Buiten zijn de H200Flex kabels, die rechtstreeks naar de repeater kast lopen, verwijderd. Het vermoeden heerste al enige tijd dat de connectoren van deze kabels niet goed meer waren. Daarvoor in de plaats zijn twee stukken koppel-kabel (5 meter) van het type AIRCELL7 geplaatst en deze zijn door de muur naar binnen gebracht en van connectoren voorzien.

Buiten zijn de verbindingen met de 2 meter en 70 cm antennes professioneel afgewerkt en waterdicht gemaakt. Ook is de bliksembeveiliging vernieuwd en heeft de KPN de loop van diverse KPN kabels gefatsoeneerd en verlegd zodat deze niet meer met onze kabels interfereert.

Er is vervolgens een nieuwe RG-213 getrokken van de repeater kast naar de omloop, en daar voorlopig verbonden met de AIRCELL7 koppel-kabel voor 2 meter (die weer verbonden is met de Sinclair 2M antenne) Daarom is 70cm op dit moment ook buiten gebruik want de beheerders wachten nog op nieuwe H2000 connectoren voordat we de H2000 flex kabels weer kunnen gebruiken. (Bron: Twente Beam)

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.