Special Event station PD538RNI

PD538RNINaast het Special Event station PA40VRON waar Hamnieuws.nl eerder over schreef zal er een tweede station in de lucht komen, eveneens ter ere van het feit dat het 40 jaar geleden is dat zeezenders als Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal haar uitzendingen staakten. Dit station zal actief zijn onder de call PD538RNI.

“Door de uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal ben ik aangezet te luisteren op de korte- en middengolfbanden”, zo schrijft operator PD0ARI. “Uiteindelijk heeft dit er jaren later voor gezorgd dat ik mijn D-licentie gehaald heb”. Ter ere hiervan zal Ari met de speciale roepletters actief zijn op diverse banden.

Een speciale QSL kaart wordt verstuurd via het bureau. Meer informatie over het station is te vinden op qrz.com/db/PD538RNI.

PD538RNI

8 antwoorden
 1. Frank de Wilde
  Frank de Wilde zegt:

  Nou RNI & Veronica waren niet bepaald elkaars vrienden, ik denk dat zich een paar mensen in hun graf omdraaien nu ze met elkaar op een QSL-kaart staan 😉

 2. HF-Communication.com
  HF-Communication.com zegt:

  Dat onderstaande commentaar kan ik beamen(de aanslag op de MEBO 2).Maar het initiatief moeten we toch met z’n allen toejuichen,want als er na 40 jaar nog een groeiende belangstelling voor deze twee giganten uit de Nederlandse Radiogeschiedenis,dan valt toch na alles wat er gebeurd is dit geheel in het niets bij dit geweldige initiatief.En geloof me vriend en vijand zal luisteren en kijken naar de programma’s.

 3. Ewoud Klop
  Ewoud Klop zegt:

  Ze zijn op dezelfde dag overleden, maar still in out hearts! Zie het maar als een rouwkaart die na 40 jaar wordt bezorgd 😉

 4. Robert
  Robert zegt:

  Van wanneer tot wanneer in de lucht en welke frequenties moet ik in de gaten houden?

  PS
  Deze off-shore AM stations lagen voor mij ook aan de basis om de A-machtiging te halen,
  vooral R.N.I. (= HB9AFU)!

 5. Chris.
  Chris. zegt:

  Leuk om over jouw special event station PD538RNI te horen. Veel mensen hier in Engeland hebben ook naar de nederlandse zeezenders van de jaren 70 geluisterd en ik denk dat ook zendamateurs in Engeland PD538RNI zullen willen werken. Kunt u ons misschien een idee geven van wanneer PD538RNI in de 40-meter band actief zal zijn, zodat we een kans hebben om een contact met het station te hebben?
  73, Chris G4KDX.
  RNI en Veronica luisteraar 1971 – 74.

Reacties zijn gesloten.