Special Event station PD538RNI

PD538RNINaast het Special Event station PA40VRON waar Hamnieuws.nl eerder over schreef zal er een tweede station in de lucht komen, eveneens ter ere van het feit dat het 40 jaar geleden is dat zeezenders als Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal haar uitzendingen staakten. Dit station zal actief zijn onder de call PD538RNI.

“Door de uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal ben ik aangezet te luisteren op de korte- en middengolfbanden”, zo schrijft operator PD0ARI. “Uiteindelijk heeft dit er jaren later voor gezorgd dat ik mijn D-licentie gehaald heb”. Ter ere hiervan zal Ari met de speciale roepletters actief zijn op diverse banden.

Een speciale QSL kaart wordt verstuurd via het bureau. Meer informatie over het station is te vinden op qrz.com/db/PD538RNI.

PD538RNI

8 antwoorden
 1. HF-Communication.com
  HF-Communication.com zegt:

  Dat onderstaande commentaar kan ik beamen(de aanslag op de MEBO 2).Maar het initiatief moeten we toch met z’n allen toejuichen,want als er na 40 jaar nog een groeiende belangstelling voor deze twee giganten uit de Nederlandse Radiogeschiedenis,dan valt toch na alles wat er gebeurd is dit geheel in het niets bij dit geweldige initiatief.En geloof me vriend en vijand zal luisteren en kijken naar de programma’s.

  Beantwoorden
 2. Robert
  Robert zegt:

  Van wanneer tot wanneer in de lucht en welke frequenties moet ik in de gaten houden?

  PS
  Deze off-shore AM stations lagen voor mij ook aan de basis om de A-machtiging te halen,
  vooral R.N.I. (= HB9AFU)!

  Beantwoorden
 3. Robert
  Robert zegt:

  Vanaf het ex-zendschip de Norderney in de NDSM haven in Amsterdam vinden in de laatste week van augustus speciale zeezender-uitzendingen plaats; bron: http://www.omroepmax.nl/zeezenderweek/

  Nog meer zeezender nieuws: Radio Caroline’s zendschip de Ross Revenge is op 31 juli j.l. versleept van Tilbury Docks in Londen naar de rivier Blackwater nabij Bradwell (Essex).
  Zie Youtube clips en deze fotoreportage: http://www.radiocaroline.co.uk/#ross_move_pics.html

  Beantwoorden
 4. Chris.
  Chris. zegt:

  Leuk om over jouw special event station PD538RNI te horen. Veel mensen hier in Engeland hebben ook naar de nederlandse zeezenders van de jaren 70 geluisterd en ik denk dat ook zendamateurs in Engeland PD538RNI zullen willen werken. Kunt u ons misschien een idee geven van wanneer PD538RNI in de 40-meter band actief zal zijn, zodat we een kans hebben om een contact met het station te hebben?
  73, Chris G4KDX.
  RNI en Veronica luisteraar 1971 – 74.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!