Twente krijgt een DMR-repeater

DMRTwente, en een deel van de Noord-Achterhoek, krijgen een DMR-repeater. Dat maakt de Stichting Twentse Relaisstations bekend op haar website. De stichting die namens de VERON-afdeling Achterhoek (R21, ARAC) en de VERON en VRZA-afdelingen in Twente zorgt voor de aanschaf, plaatsing en beheer van de repeaters heeft dit besloten na onderzoek onder haar leden.

Er zal gekozen worden voor een Hytera repeater die aansluit op het Hytera netwerk. Met deze repeater wordt een van de laatste witte vlekken op de kaart van Nederland voorzien van DMR-dekking.

De stichting is momenteel bezig met de voorbereidingen en hoopt dat de repeater rond de zomervakantie actief zal zijn. Diverse zendamateurs uit de regio hebben inmiddels aangeboden een donatie te willen doen, waardoor een startkapitaal van circa 500 euro beschikbaar is, naast de middelen die de stichting zelf in de kas heeft.

PI1TWE_coverage

Hamnieuws zal de reclameopbrengsten van het eerste kwartaal 2015, gezamenlijk € 113,04, overmaken om het initiatief te ondersteunen.

Meer informatie is te lezen op de website: twentserelaisstations.nl.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.