BrandMeister en MotoTRBO gekoppeld

DMRVandaag zijn de MotoTRBO DMR-repeaters in Nederland gekoppeld aan het BrandMeister netwerk. Voorheen was het niet mogelijk om van een DMR-repeater in het Motorola-netwerk te verbinden met de (Hytera) repeaters in het BrandMeister netwerk. Dat laat Rudy (PD0ZRY) aan Hamnieuws.nl weten.

De repeaters in Amersfoort (PI1AMF), Den Haag (PI1RTD) en Delfzijl (PI1NOG) zijn voor de Nederlandse talkgroup nu gekoppeld aan BrandMeister. Het gaat om TS1-204. De internationale netwerken, vooral in de VS actief, blijven actief op de MotoTRBO repeaters.

Met de koppeling van deze drie repeaters ontstaat er nu een groot landelijk dekkend netwerk voor DMR, waarbij in grote delen van Nederland zelfs met een portofoon (buitenshuis) gewerkt kan worden.

Meer informatie is te vinden op de website BrandMeister.Network.

4 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Wat vinden ze daar van bij MARC? Die waren toch altijd zo tegen experimenteren?

 2. Hamnieuws
  Hamnieuws zegt:

  We ontvingen zojuist de informatie dat de koppeling vooralsnog weer opgeheven is. De impact op het Marc netwerk blijkt aanzienlijk te zijn en dat is om begrijpelijke redenen niet altijd gewenst. Hopelijk vindt men hiervoor een oplossing zodat beide netwerken wel met elkaar kunnen communiceren zonder de hierbij komende ongewenste bijeffecten.

 3. Rob
  Rob zegt:

  Aha ok dan zijn we weer waar ik dacht dat we waren! MARC houdt de poot stijf als er ge-experimenteerd
  wordt. MARC is alleen een hobbyclub van mensen van Motorola en die houden er helemaal niet van als
  er dingen in het netwerk gebeuren die niks met Motorola te maken hebben.

Reacties zijn gesloten.