Berichten

Morse als Immaterieel Cultureel Erfgoed

immaterieel-erfgoedMorse, door zendamateurs ook wel CW genoemd, is in Nederland sinds deze maand erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dat maakte VERON-voorzitter Remy Denker afgelopen weekend bekend tijdens de Dag voor de RadioAmateur in Apeldoorn.

Eerder al werd morse als cultureel erfgoed aangemerkt in België. In Duitsland loopt ook een traject tot erkenning. Hier wordt op 12 december een beslissing verwacht. Meer landen zullen volgen omdat landelijke erkenning een aanbeveling is die door de IARU Regio 1 in 2011 besloten is.

Lees meer

Vandaag is het World Radio Day

unesco_world-radio-day-logoVandaag, 13 februari is door Unesco uitgeroepen tot World Radio Day. Doel van deze dag is om bewustzijn te creëren bij het belang van radio dat als low-cost technologie is ontwikkeld om veel mensen te bereiken, met name in de meer afgelegen gebieden. Met name dat laatste is bij rampen erg handig. Ook heeft radio veel technologische vooruitgang gebracht in de maatschappij en is er eigenlijk geen wereld zonder radiotechnologie meer denkbaar in onze samenleving.

Lees meer