VERON-leden waarderen nieuwsbrief

Leden van VERON geven een zeer hoge waardering aan de nieuwsbrief, die onlangs voor het eerst door de vereniging verzonden is, zo valt te lezen op de website. Van de ruim 2400 ontvangers zijn er slechts 4 afmeldingen ontvangen. De gemiddelde waardering krijgt een 8,4 als cijfer. Dit zijn uitmuntend hoge cijfers.

De VERON gaf enkele weken geleden aan voortaan elk kwartaal een mailing te sturen om leden beter op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de vereniging. In februari volgt een nieuwe mailing. Tips daarvoor zijn welkom bij de redactie. Ook wordt een oproep gedaan naar leden die hun e-mailadres nog niet doorgegeven hebben aan de ledenadministratie.

22 antwoorden
 1. Wim
  Wim zegt:

  Kan aan mij liggen maar wat is de nieuws waarde van een nieuwsbrief die elk kwartaal verschijnt als je ook al een maandblad uitgeeft?
  Volgens mij ben je ook met de tijd die de vormgever en drukkerij nodig hebben met plaatsing in Electron altijd nog actueler.

  Beantwoorden
  • Randy
   Randy zegt:

   Nul. Tenminste. Dat vond ik van de 1e nieuwsbrief. Dat was eigenlijk een verzameling met links die al eerder op de website gepubliceerd was. Deze vond ik, zeker voor leden, niets toevoegen. Geef het even tijd. Ook daar zal door de PR-Commissie wel druk aan gewerkt worden. Wie weet gaat het in de nabije toekomst wel gebruikt worden om leden te informeren over zaken die (uitsluitend) leden aan gaan. En als je dat doet, dan wil je zeker weten dat systemen goed werken. Dus de ‘linkverzameling’, zoals ik het net noemde, is bij nader inzien zo slecht nog niet voor een eerste nieuwsbrief. To be continued…

   Beantwoorden
 2. Wilko PA1WBU
  Wilko PA1WBU zegt:

  Een blik in het VAS (Veron leden administratie) van onze afdeling leert dat er grof geschat van 40% van de pakweg 140 leden een email adres bekend is opgenomen. Dat maakt het leven van een nieuwsbrief publicist ook niet echt eenvoudiger..

  Overigens kan ik me niet herinneren zelf een nieuwsbrief te hebben ontvangen, en ja, van mij staat er dus wel een email adres in het systeem. Dus het is ook best denkbaar dat er nog ergens wat ‘software glitches’ weg te poetsen zijn.

  Beantwoorden
  • Wilko PA1WBU
   Wilko PA1WBU zegt:

   Omdat je ook *goed* nieuws moet melden: Eric-Jan, de alg secretaris van het HB, heeft gisteravond nog gechecked of mijn email alias zoals opgeslagen in de Veron systemen correct werkt. Dat doet het dus prima. Waarom ik geen nieuwsbrief heb gezien blijft vooralsnog onduidelijk. Ik ga het zelf uiteraard in de gaten houden.

   Het advies om te (laten) checken wat er bij de Veron vastgelegd is qua email adres (als er al een bekend is) blijft uiteraard geldig.

   Beantwoorden
   • Randy
    Randy zegt:

    Er wordt gebruik gemaakt van een Amerikaanse partij voor het verzenden van deze nieuwsbrieven. De enige reden waarom mijn mailserver deze zou blokkeren, omdat er een ‘noreply@’ adres gebruikt wordt. Veel mailservers filteren deze standaard weg. Verder zie ik geen gekke zaken in de berichtkoppen.

    Verzending naar een @veron-alias in plaats van je rechtstreekse e-mailadres kan wel tot problemen leiden. Dit omdat de VERON mailserver dan opeens de verzendende partij wordt namens het Amerikaanse Mailchimp. En dat wordt door veel inkomende mailservers gezien als spam.

    Beantwoorden
    • Wilko PA1WBU
     Wilko PA1WBU zegt:

     Tja.. het is een @veron.nl adres inderdaad. Evengoed zou ik m dan in de spam moeten vinden maar dat is dus ook niet zo. Ik wacht even nieuwsbrief #2 af, eens kijken of dat goed gaat.

     Beantwoorden
  • Joop PA3JVA
   Joop PA3JVA zegt:

   Ook ik heb de nieuwsbrief niet ontvangen, de mailing van de Veron regio Alkmaar (R01) waar ik lid van ben komt wel binnen. Ik zou dus zegen dat mijn email adres bekend is binnen het VAS maar wellicht heeft Alkmaar toch een apart email bestand.
   Ik ga eens navragen waarom dit misgaat.

   Het zullen wel opstart perikelen zijn, niet alle gaat in 1 keer 100% goed.

   Joop

   PA3JVA

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!