Komend weekend PA-beker contest

Komend weekend vindt de door VERON georganiseerde PA-beker contest plaats. Deze contest is verspreidt over twee dagen en duurt 2,5 uur. Met name Nederlandse zendamateurs zijn onder de deelnemers te vinden. Zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur lokale tijd in CW. Zondag tussen 10.00 en 12.30 uur vindt de contest plaats in SSB.

De contest vindt plaats op de 80 en 40-meter band. Novices kunnen op zaterdag deelnemen in het stukje 7050 tot 7060 kHz in CW. Let op: dit deel geldt zondag als ‘contestvrij segment’ tijdens de SSB-contest. Jaar op jaar blijken veel logfiles hierop afgekeurd te worden. De robot is genadeloos. Ook moet een log minimaal 10 verbindingen bevatten en voor het einde van de maand ingezonden zijn op pabeker.veron.nl.

Meer informatie en regels kunnen gevonden worden op de in de sectie PA-beker contest van het VERON Traffic Bureau. Met name Novices worden uitgenodigd deel te nemen aan de CW-contest. Voor hen is een aparte sectie ‘Novice CW’ en gezien het aantal deelnemers is meedoen genoeg om een prijs in ontvangst te nemen tijdens de volgende HF-dag in Apeldoorn. De uitslag wordt op 1 februari 2017 bekend gemaakt.

4 antwoorden
 1. SDR user.
  SDR user. zegt:

  Er moeten minimaal 10 deelnemers zijn in een categorie om een prijs te kunnen krijgen. Dus alleen meedoen is niet genoeg.
  Er zijn niet met name Nederlandse zendamateurs, maar alleen maar NL zendamateurs in deze contest.

  • vincent
   vincent zegt:

   De zender/antenne moet in nederland staan, dat wil niet perse zeggen dat de deelnemer nederlander is toch?

   • SDR user.
    SDR user. zegt:

    Dan heeft iemand niet de Nederlandse nationaliteit, maar het is nog steeds een Nederlandse call.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   In het kader van Morse als Immaterieel cultureel erfgoed en de taak van VERON om deze te promoten lijkt het me een meer dan uitstekende gelegenheid om ook bij minder dan het aantal vereiste deelnemers in de Novice CW categorie prijzen uit te reiken. Het zal mensen enthousiasmeren om verder door te leren.

Reacties zijn gesloten.