Vorderingen in de bouw van PI6ZAZ

Eerder schreven we al dat er druk gebouwd wordt aan een nieuwe 23cm repeater in de regio Zaanstreek. Deze moet de roepletters PI6ZAZ krijgen. Op de website van de lokale vereniging is inmiddels te lezen dat er flinke vorderingen gemaakt zijn. De repeater is gebouwd en wordt momenteel afgeregeld en geoptimaliseerd.

De beheerders hebben een aanvraag voor een vergunning ingediend bij Agentschap Telecom en hopen dat deze op korte termijn verstrekt wordt. Het is de bedoeling dat PI6ZAZ gaat uitzenden op 1298,3250 MHz. De repeater is gebouwd op basis van een LinkTRX, zoals de nieuwe PI6NOS en PI6AMF ook gebouwd zijn.

8 antwoorden
 1. Herr Derk
  Herr Derk zegt:

  Wel leuk, maar jammer dat er eigenlijk geen mobiele 23cm tranceivers te verkrijgen zijn!

  • Randy
   Randy zegt:

   Neem een Bulgaars blikje van LZ5HP, zet daar een RA18H1013 achter en een Baofen voor. Zoek nog ergens een coax relais en zie daar, je hebt een mooie 20 Watt mobiele set. Maar de gebruikte markt in Nederland voor 23cm is inderdaad erg minimaal. Als je wat zoekt, moet je in Japan zijn.

  • Frans
   Frans zegt:

   Geen mobiele 23 CM TRX meer verkrijgbaar?? Google leerde mij dat even zoeken op “ICOM ID-1” er zelfs een adres in Nederland verschijnt waar deze gewoon op voorraad schijnt te zijn.

 2. HubotDirk
  HubotDirk zegt:

  vraag me ook af, al had ik zo een set dat ik weer niet alleen zit net als op 4M.

 3. Rob
  Rob zegt:

  Er is in de tijd van het oude packet netwerk een flink aantal Kenwood TM-531E FM setjes gekocht via de PWGN (volgens mij heeft Bern PE1ABT dat indertijd gecoordineerd) en die zijn door/voor allerlei BBS’en en NODEs gekocht en ingezet met 4800 of 9600 baud modems. Bij PI1NOS stonden er 4 bijvoorbeeld. Bij de ontmanteling van dat netwerk zijn die setjes veelal terug gegaan naar degene die ze oorspronkelijk betaald/gedoneerd hadden en daarvan was ik er ook een en heb dus nog zo’n ding.
  Ik denk dat er nog wel meer van rond slingeren in kringen van actieve packet amateurs uit die tijd (rond 1990).
  Het zijn leuke dingen als je even de brakke microfoon en de onmogelijkheid van het instellen van de repeatershift op 28 MHz niet meetelt (je kunt alleen repeaters werken die in een van de memorykanalen 18/19/20 gezet zijn met aparte tx en rx frekwentie)
  Dus wieweet kun je er een overnemen…

Reacties zijn gesloten.