Opzeggen lidmaatschap verenigingen

Ieder jaar rond november bereiken ons weer diverse berichten van opzeggers van een van de landelijke verenigingen. Dit zou per e-mail niet mogelijk zijn, waarna verwezen wordt naar statuten. De wetgever is hier duidelijk in: Ook een e-mail is schriftelijk. Een simpel antwoord op een bericht van de vereniging met “Dank voor de bevestiging van mijn opzegging” is voldoende.

Een andere tip: stuur je opzegmail in een cc naar bijvoorbeeld je 2e e-mailadres bij Google of Hotmail. Dan kun je altijd aantonen dat je de opzegging verzonden hebt. Immers, als een partij als Google de e-mail (ook) ontvangt, is er een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de vereniging dit ook doet.

Opzeggen bij de VERON kan tot uiterlijk 1 december a.s. Bij de VRZA doen ze niet zo moeilijk en kan opzeggen gewoon, net zoals het aanmelden, per e-mail.

10 antwoorden
 1. bas voorhout
  bas voorhout zegt:

  Ik ben geen lid van de VERON of VRZA, handig! Niets op te zeggen 🙂

 2. Frans Meyer
  Frans Meyer zegt:

  Gisteren heb ik per email een lid van onze afdeling A37 opgezegd bij het Centraal Bureau van de VERON, waarna ik een bevestiging per mail kreeg over deze opzegging.
  Ik ben daarom wel benieuwd hoe dat zit met dit nieuws over moeilijke opzeggingen.
  Frans PA0FMC

 3. bas voorhout
  bas voorhout zegt:

  Beste mensen,

  Denk eens na over 2018, lid blijven van de VERON / VRZA? Wat wilt u bereiken door lid te bij deze verenigingen? Veel zendamateurs maken gebruik via experimenten die plaats vinden in Nederland met ‘onbemande stations’.

  Maakt u veel gebruik van een onbemande station bij u in de regio of eenander experiment waar de beheerder zich voor inzet waarvan u gemak heeft? Denk in 2018 ook eens aan alle beheerders de zich hard maken voor onze hobby.

  Tegenwoordig is het ‘veel gebruik maken van’ zonder eens te denken aan de beheerders die veel kosten hebben.

  Heeft u geen vrza/veron lidmaatschap nodig? Doneer dan een ‘x’ bedrag aan een beheerder van een onbemande station in uw regio. U weet zelf het beste van welke onbemande station(s) u het meeste gebruik maakt.

  Stuur een email naar de beheerder dat u een donatie wil doen voor 2018! Stroomkosten zijn tegenwoordig bijna 120 euro per onbemande station per jaar naast kosten verzekering en overige kosten die er bij komen. Door een donatie over te maken helpt u de onbemande stations in de lucht te houden in uw regio. De denk aan de lokale onbemande stations!

  Maakt dit onderwerp bespreekbaar met uw collega’s.

  • Rob
   Rob zegt:

   Als je lid bent van de VRZA dan steun je het onbemande station op de Gerbrandytoren. De VRZA sponsort daar de energievoorziening (de aanleg van de aansluiting en het stroomverbruik van de komende jaren).
   De VERON doet lamdelijk bij mijn weten niet aan dit soort ondersteuning van wat zij persoonlijke initiatieven noemen. Wellicht zijn er wel afdelingen die hun lokale repeatergroep steunen.
   Maar zelf vrijwillig wat doneren, of je nou lid bent van een van de verenigingen of niet, kan natuurlijk altijd.

   • Wim
    Wim zegt:

    Na het optreden van ODR namens het VRZA bestuur op deze site ben ik wel klaar met die vereniging. Daarvoor was ik overigens al klaar met ODR. Dat krijg je als je delinquenten in een bestuur zet. Dan is het wachten tot het mis gaat.

   • bas voorhout
    bas voorhout zegt:

    Correct. En de stroomkosten worden alleen maar hoger elk jaar. Dit is één van de redenen dat er geregeld repeaters verdwijnen in Nederland. Dus lezers, Denk aan de onbemande station(s) bij jou in de omgeving. Een bedrag van 10 euro zal de beheerder enorm waarderen 🙂

    De veron heeft nooit interesse gehad om te bemiddelen bij AT als het over onbemande stations gaat, laat staat een kleine bijdrage te leveren. Zijn tenslotte ook veel VERON leden die van repeaters gebruik maken.

 4. Bernardus
  Bernardus zegt:

  Ik kan het bovenste deel bevestigen. Hierbij wordt denk ik de Veron bedoeld.
  Opgezegd via de email een paar jaar geleden. Helaas wist de secretaris niet wat schriftelijk opzeggen inhield, en mocht opzeggen niet per email gebeuren, maar via de post. Kostte mij ook nog een ouderwetse postzegel.
  Hierin zijn ze toen blijven steken in de tijd helaas. Misschien dat ze dit verbeterd hebben, maar dat weet ik niet.

  • Ham
   Ham zegt:

   Vind je het gek met bestuurders die 45 jaar zitten. En een voorzitter die deze website riooljournalistiek noemt. Ik heb opgezegd door deze reminder. De VRZA is ook de deur uit gegaan door die debiel van een PR voorzitter. Het geld dat over blijft, doneer ik wel aan de club. Want wel of geen lid, iedereen blijft daar welkom. En aan 100 euro hebben ze veel meer dan de paar knaken afdracht die ze van de landelijke verenigingen krijgen vertelde onze voorzitter ons.

 5. HubotDirk
  HubotDirk zegt:

  Ik ben donateur van Dkars, dat is toch een zeer goed en leuk alternatief, met een prima maandblad!

Reacties zijn gesloten.