Zendbeperking tijdens Serious Request 2019

Over enkele weken vindt Serious Request 2019 weer plaats. Agentschap Telecom heeft een landelijke zendbeperking opgelegd voor de frequentie 2345 MHz. Een bandbreedte is niet gespecificeerd. Ga uit van +/- 8 MHz. De beperking duurt van woensdag 18 december 08.00 uur ’s ochtends tot en met dinsdag 24 december 23.59 uur en geldt in heel Nederland.

Omdat Agentschap Telecom de frequentie 2345 MHz heeft uitgegeven en deze tussen de in- en uitgangen van ATV-repeates in zit zal de overlast voor radiozendamateurs nagenoeg niet aanwezig zijn. In het verleden werd ook 2330 of 2335 MHz wel eens vergund voor een enkel evenement. Dat was onhandig. Met deze frequentie kunnen beide gebruikers prima naast elkaar leven.

2 antwoorden
  1. Rob Peeters
    Rob Peeters zegt:

    Met de opmerking dat het een “gunstige” frequentie is ben ik het niet helemaal eens Randy, ons ATV relais PI6BOZ heeft 2352 MHz. als uitgangsfrequentie, valt dus nog net binnen de +8 MHz. afstand. En er zijn meer ATV repeaters met 2352 MHz. als uitgangsfrequentie………Maar ik heb als beheerder van het A.T. nog geen “zendverbod” gekregen…..Bovendien zijn de meeste heli verbindingen digitaal gemoduleersd, dus dat is voor onze analoge repeaters.alleen maar gunstig. Het zou misschien een idee zijn dat de Veron dit eens met het A.T. overlegd en e.e.a. coördineerde…..

Reacties zijn gesloten.