Berichten

GL in the Contest

Via deze weg wensen we alle stations die dit jaar meedoen aan de PACC contest veel plezier toe. Met name de multi-stations die de afgelopen weken gezamenlijk al gebouwd hebben om een goed station neer te zetten. Op de website CQ Contest is voor veel stations de live-score te volgen.

Denk eraan om je logboek tijdig in te zenden. Organisator VERON stelt voor iedere deelnemer weer een aandenken beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je adresgegevens in het Cabrillo log goed ingevuld worden. Logs inzenden kan tot 1 maart a.s. De regels voor de PACC zijn na te lezen op de PACC website.

Al meer dan 1000 PACC-logs ingezonden

Nog geen twee dagen na de PACC contest zijn er ruim 1.000 logs ingezonden. Dat zijn er meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd. En hoewel de propagatie verre van gunstig was, mag dat een goed resultaat zijn. Er geldt een vrij lange termijn om de logs in te zenden. Dat kan nog tot 1 maart a.s. Nederlandse deelnemers krijgen het inmiddels bekende PACC-vaantje toegezonden van de organisator.

In vergelijking met voorgaande jaren zijn dit jaar de regels aangepast. Stations mogen sinds 2016 twee keer per band gewerkt worden. Eén keer in CW en één keer in SSB, mits deelgenomen werd in de mixed categorie. Daarmee is de contest interessanter geworden, zeker voor stations met meerdere CW-operators.

De uitslagen van de PACC-contest worden later bekend gemaakt.

PI4AMF zoekt extra PACC-operators

De VERON afdeling Amersfoort (PI4AMF) is op zoek naar een drietal zendamateurs die bij haar clubstation mee willen doen met de PACC-contest die over een tweetal weken plaats zal vinden. Er is ruimte voor twee SSB-operators en een CW-operator. Het station zal 24 uur in de lucht zijn met twee sets vanaf het clubhuis in Bunschoten.

Hier is de beschikking over een tweetal Yaesu FT-5000’s met een SPE Expert eindversterker en voor de banden van 40-tot 10-meter een Optibeam OB 17-4. Voor de 80-meter band een dipool die op tenminste 1/2 golflengte hoogte staat (voldoende om met CW de states te werken) en een inverted-L antenne voor de 160-meter band.

Meer informatie en aanmelden: a03.veron.nl.

Regels PACC-contest gewijzigd

pacc-contest-logoDit weekend vindt de PACC contest plaats. Vele clubstations pakken groots uit en proberen ook dit jaar weer een plek te krijgen in de top 3 met als doel de score van vorig jaar te verbeteren in het klassement waar ze meedoen.

En dat gaat door de gewijzigde regels ook lukken. DXCC’s tellen nu dubbel per band. CW en SSB worden afzonderlijk berekend. Het aantal multipliers is dus verdubbeld en daarmee kan de totale score flink omhoog gebracht worden.

Lees meer

Nieuwe website PACC

pacc-contest-logoOver iets meer dan 24 uur begint de PACC contest. Diverse clubstations en individuele zendamateurs zijn druk bezig om een extra antennepark op te tuigen. Ook de organisatie en het VERON ICT-team zitten niet stil. Gisteren is de nieuwe PACC website gelanceerd.

De nieuwe website moet vooral duidelijker zijn dan de oude website en is in dezelfde stijl opgebouwd als de hoofd website. Inmiddels zijn ook enkele afdelingen al om naar het nieuwe formaat, waarbij de landelijke vereniging zorgt voor de hosting, vormgeving, know-how en back-ups.

Lees meer

Kleine wijziging in PACC regels

pacc-contest-logoOver enkele dagen vindt de PACC-contest plaats. Afdelingen en individuele zendamateurs in alle delen van het land zijn de laatste dagen al druk bezig geweest om het antennepark klaar te maken, zo valt op social media te zien.

De organisatie van de PACC heeft de laatste puntjes op de i gezet. Om meer duidelijkheid te scheppen in de term Nederlandse stations – en daarmee te benadrukken dat Caribisch Nederland uitgesloten is – zijn de regels voor dit jaar verduidelijkt.

Lees meer

PACC vaantjes verzonden

pacc-contest-logoDe vaantjes voor deelnemers aan de Dutch PACC contest zijn afgelopen weken verzonden. Een ieder die zijn log ingestuurd heeft zal hem inmiddels op de deurmat moeten hebben liggen. En met het vaantje aan de muur in de shack, betekend het dat de voorbereidingen voor de volgende PACC-contest alweer in volle gang zijn.

De PACC contest vindt weer plaats op zaterdag 14 februari 2015 om 12.00 uur tot zondag 15 februari 2015 om 12.00 uur CET. Happy Valentine PACC!

Lees meer

34e VERON HF-dag in Apeldoorn

pacc-contest-logoZaterdag 20 september is weer de traditionele HF-dag te Apeldoorn, de dag waarop HF-amateurs elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom, dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan onze contestende YL’s. Daarnaast worden de prijzen uitgereikt van de VERON contesten.

Tussen de programma onderdelen door is er natuurlijk ruime gelegenheid voor onderling QSO. Daarom is het handig om een badge te dragen met uw roepletters, De Benelux QRP Club houdt dit jaar geen bijeenkomst, derhalve een mooie gelegenheid om de gehele HF dag bij te wonen.

Lees meer

UItslagen PACC 2014 in de Electron

pacc-contest-logoVolgende week zaterdag zal de Electron weer op de deurmat vallen bij VERON-leden. In de uitgave van Augustus staan de uitslagen van de Dutch PACC contest die eerder dit jaar plaatsvond.

De contest-commissie had extra tijd nodig om de uitslagen te berekenen door diverse omstandigheden, waardoor deze later dan gebruikelijk bekend worden gemaakt.

Lees meer

Een kijkje bij PACC-station PE3V

pacc-contest-logoOmroep Fryalaân heeft afgelopen weekend tijdens de PACC-contest een reportage gemaakt bij het Friese station PE3V dat  meedeed met de contest. Of zoals de omroep het zelf omschrijft:

Yn it wykein fan 8 en 9 febrewaris hat de Dutch Pacc Contest west. In ynternasjonale wedstryd fan stjoeramateurs dy’t mei help fan ûnder oare morse, kontakt mei-inoar besykje te krijen. Nederlân is de organisator en it is dè wedstryd fan it jier.

Lees meer

Evenementen

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op