48e Worked All Provinces contest

wapDe VRZA houdt op zaterdag 18 juni a.s. de 48e editie van de Worked All Provinces contest. Dit is een all-mode contest die uitsluitend op de VHF en UHF banden plaats zal vinden. Het doel van de contest is om de activiteit op de hogere banden te bevorderen.

Wanneer alle provincies gewerkt zijn, kan een speciaal award aangevraagd worden. Ook de 6-meter en 4-meter band mogen gebruikt worden, dus de ideale gelegenheid om je antennes te testen en binnenlandse verbindingen te maken op banden boven de 50 MHz.

Naast de provincies telt PI4VRZ/A en PI4CQP/A als multiplier. Hetzelfde geldt voor de roepletters van de VRZA-afdelingen die actief zijn, in totaal 16 stuks. En omdat de VRZA Caribisch Nederland wél als onderdeel van ons Koninkrijk erkend, mogen de PJ4, PJ5 en PJ6 prefix ook meegeteld worden als multiplier. Al zullen deze stations enkel via de maan gewerkt kunnen worden, of er moet sprake zijn van een multihop Sporadic E opening op de 6-meter band. Niets is onmogelijk…

De contest vindt plaats op zaterdag 18 juni 2016 en duurt van 1600 tot 2200 uur Nederlandse tijd. Meer informatie kan gevonden worden op de website van de VRZA.