PI4VRZ/A start weer op 6 september

PI4VRZADe maanden juli en augustus waren stille maanden voor de luisteraars ban PI4VRZ/A, want de crew hield haar zomerstop. De leden hebben echter alles gedaan behalve stil zitten, want de zomerstop wordt elk jaar weer gebruikt om de plannen en ideeën die rond zo’n landelijk zendstation ontstaan, op een rijtje te zetten en zoveel mogelijk te realiseren.

Dit jaar waren er vooral ideeën om op andere banden dan alleen maar de 80 meter en 2 meter band te gaan uitzenden. Zij denken dat we veel luisteraars een plezier doen door dit jaar de uitzendingen te doen:

  • In de 40 meter band. Ze denken dat 7.062 kHz een mooie frequentie is. N-amateurs mogen ook gebruik maken van dit deel van de 40 meter band en door op 7.062 kHz te gaan zitten, “leunen” we tegen het digitale stuk aan en zitten we niet al teveel naast de frequentie voor onze RTTY- en PSK31-uitzendingen.
  • In de 4 meter band gaan ze uitzenden op 70,425 MHz. De 4 meter band kan best nog wel wat promotie gebruiken en daarom hebben ze voor die band gekozen. PI4VRZ/A zenden uit in FM en gaan ook zeker aan het einde van de fone-uitzending QSO’s maken. Luister mee en geef ze ontvangstrapporten, door op onze oproep te reageren of een tweet te sturen naar @PI4VRZA. Email mag natuurlijk ook: pi4vrz@vrza.nl.
  • Tenslotte in de 2 meter band. In deze band blijft PI4VRZ/A trouw aande frequentie 145,250 MHz.

De uitzendingen op de 80-meter band zullen gestaakt worden ten gunste van de 40-meter band. De eerste uitzending start op zaterdag 6 september a.s. om 10.00 uur.

Wil je meer weten over PI4VRZ/A, kijk dan eens op de site: http://www.pi4vrz.nl.