Acceptgiro: Aantal registraties neemt af

Het aantal registraties is met 85 afgenomen sinds registratiehouders de brief van Agentschap Telecom ontvangen hebben, waarin aangekondigd werd dat ook voor 2017 een registratievergoeding van €31 betaald moet worden. Waarschijnlijk gaat het om niet-actieve zendamateurs die vorig jaar vergeten waren de registratie in te trekken.

Als we de database van 20 november jl. en vandaag vergelijken zien we dat 99 roepletters ingetrokken zijn. Daar komen 14 roepletters bij. Waarschijnlijk gaat het hier om gewijzigde roepletters, omdat de examenresultaten van gisteren nog niet verwerkt zijn. De afgelopen twee weken zijn er dus 85 registraties ingetrokken.

Registratiehouders die niet actief zijn en hun registratie willen doorhalen kunnen dit tot eind deze maand doorgeven bij Agentschap Telecom via het gebruikersregister. Wanneer dit voor 1 december a.s. gebeurt zal over 2017 geen registratievergoeding verschuldigd zijn. Mocht een registratiehouder later alsnog besluiten actief te worden, dan kunnen alsnog (nieuwe) roepletters aangevraagd worden.

Momenteel telt de registratiedatabase 12,637 roepletters. Hier zitten 189 PI-roepletters tussen, hetgeen het totaal aantal actieve zendamateurs op 12.448 brengt. Nadat de examenkandidaten van gisteren hun roepletters toegewezen krijgen zal het aantal weer op ruim 12.500 komen te liggen.

4 antwoorden
 1. Stan Joosen
  Stan Joosen zegt:

  Ja, je hebt een hobby of je hebt hem niet. Als dat van €31,00 af moet hangen kan je inderdaad beter met die hobby stoppen. En dan natuurlijk niet achteraf huilie huilie doen hé?

 2. Rob
  Rob zegt:

  Ik denk dat de mensen die om deze reden opzeggen de hobby al vaarwel gezegd hadden of langdurig
  geparkeerd. Daar is niks mis mee, de belangstelling van mensen kan veranderen en het milieu van het
  zendamateurisme is ook veranderd dus het kan zijn dat mensen zich daar niet meer thuisvoelen.
  Zolang het niks kost is er geen reden om op te zeggen maar nu het wel (weer) geld kost dan ga je
  natuurlijk niet betalen voor iets wat je niet meer gebruikt.

Reacties zijn gesloten.