Registratiekosten in 2020 naar 42 euro

Agentschap Telecom laat op haar website weten dat de registratiekosten volgend jaar zullen stijgen. Radiozendamateurs gaan in 2020 een bedrag van 42 euro betalen. Voor een ATOF moet voortaan 184 euro (per 3 jaar) betaald worden. Het tarief voor 2020 is hoger door toegenomen kosten door loon- en prijsbijstelling van de ICT-kosten.

Enkel Wanneer een aanvraag schriftelijk ingediend wordt dan komen hier ca. 15 euro extra administratiekosten bij. Wanneer een aanvraag via het gebruikers loket (Digid) gedaan worden dan zijn deze kosten niet van toepassing.

De aankondiging is te lezen op de website van Agentschap Telecom.

 

(Per abuis zijn de verkeerde tarieven opgenomen in een eerdere versie van dit bericht)

13 antwoorden
 1. pa0mko
  pa0mko zegt:

  Ja, inderdaad jaarlijks 42€ en eerste registratie 68€, tja de eerste registratie is natuurlijk veel duurder want de software heeft problemen met een nieuwe aanmelding, trouwens ik heb mijn jaarlijkse bijdrage van dit jaar nog steeds niet voldaan. In juli heb ik daar een mail over geschreven en als antwoord gekregen, dat is juist…voor u is nog geen rekening aangemaakt…in spetember nog maar een gebeld en als antwoord…nee uw rekening komt maar is nog niet aangemaakt!!!! Een software probleem? ik weet het niet…

 2. Lex PH2LB
  Lex PH2LB zegt:

  Zo lees ik het idd ook. 42 euro per jaar als je het digitaal aanbied en verwerkt, en 57 euro per jaar als je dat niet doet.

  Ben alleen benieuwd wat men onder L-13 “Overig niet vrijgesteld gebruik amateurbanden
  (Per vergunning)” verstaat waarbij de kosten op 68 euro / jaar komen te liggen.

 3. PJ
  PJ zegt:

  Wat raar. Het bericht staat inmiddels bijna 24 uur op de website van Agentschap Telecom en nog steeds hoor je de verenigingen niet die normaal altijd de mond vol hebben over de ‘samenwerking’ met de toezichthouder.

 4. Henry schutte
  Henry schutte zegt:

  Einde hobby dus ga er niet langer voor betalen dat is het mij niet waard

  • Krent
   Krent zegt:

   Waarschijnlijk heb je voor een 1000-voud dan die 4 euro prijsverhoging op de plank staan. Maar zo te horen ben je iemand die bij clubactiviteiten ook altijd vooraan staan als er wat te halen is, maar als er dan een tekort is van een paar tientjes op de begroting, ook te beroerd bent om een paar euro bij te dragen. Nee. inderdad. Opzeggen lijkt mij een goed idee. Mensen zoals jij kunnen we wel missen.

  • Krentelbol
   Krentelbol zegt:

   Vreemd figuur ben je Henry… Je kondigt het einde van je hobby aan op een website met naam en toenaam, omdat je 42 euro per jaar teveel vindt… (11 cent per dag!). Maar volgens mij ga jij niet stoppen, maar wil je gewoon aandacht…

   Want als je stopt, stop dan direct! Stop dan ook met het lezen van artikelen op deze website en stop met reageren!

   Toedeloe!

   • Frank
    Frank zegt:

    Krent/Krentelbol reageer eens normaal.
    Een hoop op lucht gebaseerde aannames en geschreeuw.

    Een ieder mag rustig zelf bepalen wat hij wel of niet wil betalen voor een hobby.
    Het is niet alleen dit maar alles wordt duurder en soms moet je keuzes maken. En daar kun je met iemand over van mening verschillen en eventueel over discussiëren.

    Met de postings die jullie zo doen is het sowieso kansloos.

    Misschien moet de overheid zijn ICT eens wat beter op orde krijgen, dan kan het een stuk goedkoper.
    En nee dat is geen aanname, voorbeelden te over.

    • Krentelbol
     Krentelbol zegt:

     Je hebt ten dele gelijk. Natuurlijk is de mogelijkheid op een discussie gelijk weg na de reacties van Krent en van mij, maar het is een de typische reactie van Henry die gelijk jeuk opwekt. Het is namelijk de typische reactie zoals je die vaak op zendamateur gerelateerde websites en facebook pagina’s ziet: zeurderig, kort door de bocht, negatief van klank. Die van een typische zendamaZeur.

     Ik geef onmiddelijk toe dat mijn reactie ook (zeer) negatief is, maar normaliter ben ik iemand die deze hobby erg promoot en er actief mee bezig ben. Helaas lees je van zendamateurs op de een of andere manier vaak van die zeikerige, negatieve in stukjes of reacties op internet. Die van Henry is daarop geen uitzondering!

 5. PD3B
  PD3B zegt:

  Een prijs verhoging kan ik in komen.
  En €4 euro lijkt niet veel.
  Maar als ik dat procentueel ga bekijken.
  Moet ik zeggen dat ik 10,5% best een beetje aan de hoge kant vindt.
  Kunnen ze beter ieder jaar een kleine inflatie correctie uit voeren. Dan schrikt het volk niet zo.

 6. Eddy 19RF928
  Eddy 19RF928 zegt:

  Nou, ik hoop in ieder geval binnenkort bij de club te horen! Komop joh, alles is duur en een hobby mag wat kosten toch? 2 pilsies minder per jaar, en we zijn er weer….

 7. Leo
  Leo zegt:

  We sxhrijven maart 2023, kreeg net een factuurtje van €98 binnen van de ‘digitale club’. Ik mag nu €49 als zendamatuer en €49 als eigenaar van een motorbootje met marifoon betalen. De overheid: “U betaald wat meer, wij doen wat minder…”

Reacties zijn gesloten.