Berichten

Je iPhone als portofoon – een vervolg

Alianza_DxB_iPhoneEerder schreef Hamnieuws al over de Alianza DxB, een iPhone case die je telefoon omtovert tot een dual-band telefoon. Hoewel het bij de oorspronkelijke crowdfunding niet gelukt is om voldoende geld in te zamelen om met de productie te starten hebben de ontwikkelaars niet stil gezeten. Over een tweetal weken zal een officieële aankondiging volgen waarin een single-band ‘one fits all’ case gepresenteerd wordt.

Lees meer

Je iPhone als dual-band portofoon

Bricom_logoVan je mobiele telefoon een VHF/UHF dual-band portofoon maken. Dat idee leeft bij Bricom Solutions. Zij willen dit doen door een speciale case te leveren waarin je moderne smartphone gestoken kan worden. In combinatie met een applicatie moet er dan een breedband VHF en UHF portofoon ontstaan. De Alianza DxB.

Naast standaard FM moet er ook ondersteuning zijn voor digitale spraak kanalen in de vorm van een IP-codec, zodat verbindingen over Internet ook mogelijk worden. Daarnaast zal CTCSS ondersteuning aanwezig zijn. Ook is er ondersteuning voor de 800 Mhz band, die in de Verenigde Staten in gebruik is voor diverse diensten. Er moeten cases komen die geschikt zijn voor de meest gangbare smartphones zoals de iPhone, Android en Windows toestellen.

Lees meer