Je iPhone als portofoon – een vervolg

Alianza_DxB_iPhoneEerder schreef Hamnieuws al over de Alianza DxB, een iPhone case die je telefoon omtovert tot een dual-band telefoon. Hoewel het bij de oorspronkelijke crowdfunding niet gelukt is om voldoende geld in te zamelen om met de productie te starten hebben de ontwikkelaars niet stil gezeten. Over een tweetal weken zal een officieële aankondiging volgen waarin een single-band ‘one fits all’ case gepresenteerd wordt.

De ontwikkeling van een dual-band portofoon bleek niet mogelijk zonder externe financiering. Bricom Solutions, het bedrijf achter deze accessoire, zal daarom beginnen met het uitbrengen van een single-band uitvoering, waarbij op het moment van schrijven nog niet bekend is of ze gekozen hebben voor de VHF of de UHF-band.

Daarnaast is er een wijziging doorgevoerd in de behuizing. Waar het oorspronkelijke plan was een case te maken voor de iPhone 4 en iPhone 5 heeft de ontwikkelaar nu gekozen voor een ‘one fits all’ case, die met adapters voor diverse telefons gebruikt kan worden. Het draagvlak wordt hierdoor groter, de kosten voor ontwikkeling gaan omlaag en naast de iPhone die op IOS draait komt het Android-platform ook beschikbaar.

Door de combinatie van hardware en software zit er veel potentie in dit nieuwe product. Zo heeft de ontwikkelaar al gekeken of het mogelijk is om P25-modulatie toe te voegen en is Bricom Solutions lid van de DMR-association. Volgens de website komt de leverancier over twee weken met ‘groot nieuws’ en naar verwachting wordt dan de eerste versie aangekondigd. Meer informatie is te vinden op de website alianzahd.com

Alianza-dxb-generic

Een demo dodel van de Alianza DxB.

2 antwoorden
    • R
      R zegt:

      Net wanneer je een portofonische verbinding nodig hebt werkt het niet. Nu al is het op drukke plekken (Amsterdam CS) niet mogelijk om fatsoenlijk data te gebruiken op de telefoon, laat staan bij evenementen. Juist dan wil je een radioverbinding om niet afhankelijk te zijn van een netwerk van een 3e partij. KPN is al eerder hard onderuit gegaan als beheerder van het C2000-netwerk, laat staan het concumenten-grade 3G/4G netwerk. Nee, ik heb daar niet zoveel vertrouwen in…

Reacties zijn gesloten.