Je iPhone als dual-band portofoon

Bricom_logoVan je mobiele telefoon een VHF/UHF dual-band portofoon maken. Dat idee leeft bij Bricom Solutions. Zij willen dit doen door een speciale case te leveren waarin je moderne smartphone gestoken kan worden. In combinatie met een applicatie moet er dan een breedband VHF en UHF portofoon ontstaan. De Alianza DxB.

Naast standaard FM moet er ook ondersteuning zijn voor digitale spraak kanalen in de vorm van een IP-codec, zodat verbindingen over Internet ook mogelijk worden. Daarnaast zal CTCSS ondersteuning aanwezig zijn. Ook is er ondersteuning voor de 800 Mhz band, die in de Verenigde Staten in gebruik is voor diverse diensten. Er moeten cases komen die geschikt zijn voor de meest gangbare smartphones zoals de iPhone, Android en Windows toestellen.

Alianza_DxB_iPhone

De ontwikkelaars willen de DxB breder in gaan zetten dan alleen voor zendamateurs en denken daarbij bijvoorbeeld ook aan de professionele hulpdiensten. Zij schatten de kosten voor ontwerp en productie op $300.000. Om het te bekostigen is er via Kickstarter een project gestart om dit geld bijeen te brengen.

 Meer informatie en foto’s zijn te vinden op deze website.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.