Amersfoortse 2-meter repeater terug

BerghotelDe Amersfoortse 2-meter repeater is weer terug. Tot 31 december 2012 was dit een van de drukste repeaters die ons land telde, maar door de komst van PI3UTR was er geen ruimte meer voor de Amersfoortse repeater. Sinds PI3UTR een bovenregionale status heeft verworven, liet het beleidsplan van Agentschap Telecom wel weer een regionale repeater toe. Wel moest de frequentie wijzigen van 145.7875 naar 145.6250 MHz.

Voorheen stond het 2-meter relais, net zoals het relais op 70cm en 23cm, opgesteld op het oude ziekenhuis op de Lichtenberg in Amersfoort, een hoge locatie gelegen op een bult in Amersfoort zuid, ruim 40 meter hoger dan bijvoorbeeld de wijken in Amersfoort Noord. Dit ziekenhuis heeft echter een nieuwbouw locatie gekregen en de oude locatie werd gesloopt. Na een zoektocht kon een nieuwe plek op enkele honderden meters afstand gevonden worden bij het Berghotel in Amersfoort. De nieuwe omgeving telt echter wel veel andere gebruikers in de antennemast.

Eerder al werd het relais op 23cm ingeschakeld gevolgd door het relais op de 70cm band. Het VHF-relais is na het afregelen van de filters en het bestellen van een nieuw kristal ook weer terug. Afgelopen woensdag plaatste de beheerders de apparatuur en filters weer in de technische ruimt nabij de antennemast. De oude gong van het Amersfoortse relais werd daarbij weer hoorbaar.

PI3AMF zend uit op 145.6250 MHz. en gebruikt geen CTCSS op de in- en uitgang.

9 antwoorden
 1. Rob Peeters
  Rob Peeters zegt:

  Jammer dat jullie geen CTCSS willen gebruiken, je zult in de randgebieden ten zuid-westen van jullie bereik “last” van ons (PI3BOZ) hebben soms………PA0RPA.

 2. Patrick
  Patrick zegt:

  Gelukkig dat er geen CTCSS wordt gebruikt. 🙂
  Hoef je als passant tenminste niet onder het rijden op allerlei knopjes te gaan drukken
  om de juiste toon te selecteren.
  Dat verbeterd de verkeersveilgheid. 😀

  • Rob Peeters
   Rob Peeters zegt:

   Kun je van te voren instellen in je geheugenkanalen hoor Patrick, even in 2014 blijven, de tijd en de techniek gaan verder hoor…….

 3. ph4e - Eline
  ph4e - Eline zegt:

  IN Wormer op een X 50 op 8 meter hoogte een s1 tot s3, niet erg veel om royaal over te werken, maar dit is dan ook buiten de regio. De vroegere repeater op 145,7875 was s5 tot s9

 4. Marcel, PA3AUV
  Marcel, PA3AUV zegt:

  Heb PI3AMF al meer dan een maand niet meer gehoord. Wat is het probleem?

 5. René
  René zegt:

  Heb PI3AMF al bijna een half jaar niet meer gehoord. Schijnt toch wel een groot problem te zijn… 🙁

Reacties zijn gesloten.