Amsterdame repeaters tijdelijk uit

Shelltoren-finalIn navolging van het uitschakelen van PI2FLD in Almere zijn nu ook de Amsterdamse repeaters PI2ASD en PIASD uitgeschakeld. Piraten zouden de overhand genomen hebben op beide relaiszenders alsook muziek uitzenden via de repeaters. Dat meld de beheerder op de Facebook pagina. Daarop is besloten de repeaters tijdelijk uit te schakelen.
Of de repeaters nog terug komen voor de huidige locatie verlaten moet worden is op het moment van schrijven niet bekend.

Bericht door Radio amateur repeaters amsterdam pi2asd pi3asd.
18 antwoorden
 1. PD1ZON
  PD1ZON zegt:

  Misschien een domme opmerking, zou het niet mogelijk zijn om repeaters moeilijker toegankelijk te maken voor piraten ( bv een lastige CTCSS ) alleen verkrijgbaar na controle vergunning , zoals bv lidmaatschap bij QRZ.com.
  Ik brainstorm maar wat.

   • Jan Arnhem-pd0jx
    Jan Arnhem-pd0jx zegt:

    Een ctcss subtoon kun je zó zien via een sdr usb-stick met een plugin voor sdrsharp.

    • Gerard - PE1OUD
     Gerard - PE1OUD zegt:

     …of met een porto, waarvan je het boekje wél gelezen hebt.

 2. klaas
  klaas zegt:

  Waarom heb ik mijn licentie eigenlijk gehaald wanneer je van het AT kennelijk ook al muziek mag draaien via de 2m. Of hebben ze het te druk om zendamateurs die hun call 1x vergeten op te noemen te voorzien van een gele kaart.

 3. berrie
  berrie zegt:

  Erg jammer dit, helaas tref je hier een veel groter gebied mee dan de losers die dit allemaal doen. Plus dat de heren piraten dan meer vermogen gaan gebruiken om de grotere repeaters te bereiken. veelal weten de repeater gebruikers precies wie het zijn. Wellicht even melden bij het AT, zij zijn er tenslotte voor.
  erg jammer dit :-s (maar wel begrijpenlijk overigens voor de beheerder)

  • Rob
   Rob zegt:

   Ja je kunt het wel melden bij AT, maar wat gaan die dan doen? En wat kunnen die nog doen?
   Meneer Neuteboom erheen sturen met een paar politieagenten, en dat huis ontdoen van alles wat kan zenden en wat daarbij gebruikt is, dat kan tegenwoordig niet meer.
   Het bezit van een zender is geen misdrijf meer. Alleen het gebruik zonder vergunning is nog een overtreding. En dat moet dan eerst nog maar eens bewezen worden.
   Dus wat krijg je: men gaat er heen en men gaat praten. Foei, je mag dit niet meer doen.
   Dan is het even stil maar bij dit soort types gaat het al gauw weer “kriebelen” en dan komen ze weer terug.

   Bovendien: het zit op de betrokken repeaters meestal ook vol met zendamateurs die er helemaal niet mee zitten dat er piraten op het kanaal zitten en er gewoon uitgebreid verbindingen mee maken, onder het uitslaan van larie als “ik kan toch niet controleren of die man een vergunning heeft” en “dat is niet mijn taak, dat moet het AT maar doen”.
   Daarmee wordt het ook verder aangewakkerd.

  • Gerard - PE1OUD
   Gerard - PE1OUD zegt:

   Goed zo, Misha, d’r op af met een paar man! Ik sta achter je! Wel minstens tien meter…….

  • PH4X
   PH4X zegt:

   PI1UTR staat niet weken uit, maar pas sinds 21 mei. Tien dagen dus, omdat de repeater (intern) verplaatst moet worden. Gezien de locatie moet er wat (kabel)werk door derden gedaan worden en dat duurt nu eenmaal even, omdat het allemaal gratis tussendoor moet.

   Met betrekking tot heel veel rood: PI1YMD bestaat niet (enkel een gereserveerde call) en PI1KPH hang nog niet aan de backbone omdat er nog geen internet is op die locatie. De repeater werkt wel gewoon. Van de andere repeaters kan ik het niet zeggen omdat deze buiten mijn bereik staan, maar ik heb niets gehoord over storingen op de SysOp lijst.

   Pas dus op met aannames, want voor je het weer gaan de vreemdste verhalen rond in de kleine wereld van de zendamateur.

Reacties zijn gesloten.