Agentschap Telecom digitaliseert

AT_logoAgentschap Telecom heeft aanvraagformulieren voor veel diensten gedigitaliseerd. Dit zodat de organisatie aanvragen in de back-office efficienter kan afhandelen. Ook zendamateurs kunnen met de nieuwe procedure te maken krijgen wanneer zij bepaalde aanvragen doen, bijvoorbeeld en ATOF voor onbemand gebruik of het aanvragen van roepletters voor een vereniging of contest station.

Naast het digitaliseren van de formulieren heeft het agentschap ook het gebruik van de digitale handtekening ingevoerd. Hiermee kunnen formulieren veilig en gemakkelijk digitaal worden ondertekend. Met de digitale handtekening hoeven formulieren niet meer uitgeprint te worden. Het gebruik van de digitale ondertekening is overigens geen verplichting. Wie wil kan het formulier ook nog op de ‘ouderwetse’ manier ondertekenen.

De Hamnieuws redactie heeft een forumulier getest (Aanvraag ATOF) en merkt wel op dat deze enkel werken met Adobe Acrobat. Andere PDF-lezers zoals de ingebouwde Preview applicatie op Mac OSX zijn niet geschikt om de formulieren in te vullen.

3 antwoorden
 1. PD1ZON
  PD1ZON zegt:

  Op iMac (OSX Mavericks hier) is het formulier als PDF te downloaden (exporteer als pdf naar bureaublad bv.) en in te vullen.
  Geen problemen voor OSX

  • Pip
   Pip zegt:

   er is op de Mac met preview uitsluitend een issue met het ondertekenen. Preview biedt (nog) niet de mogelijkheid om een formulier digitaal te ondertekenen met een x509 certificaat zoals acrobat reader (ook beschikbaar voor de mac) wel kan.

 2. Rob
  Rob zegt:

  Ik dacht ik ga eens kijken met welke PDF programma’s het dan wel en niet werkt, maar ik zie nergens een formulier “Aanvraag ATOF”. Wel een formulier “onbemand-amateurstation”, maar dat is geen digitaal invulbaar formulier.
  Wellicht is het ivm problemen al weer weg gehaald?

Reacties zijn gesloten.